İsviçreli bakanın "beraber duş" önerisi ortalığı karıştırdı!

İsviçre Federal Çevre, Ulaştırma, Enerji ve İletişim Dairesi Bakanı Simonetta Sommaruga, Avrupa genelinde kış aylarda yaşanacak enerji krizinin çözümüyle ilgili tuhaf bir öneride bulundu. Sommaruga'nın çözümü "Beraber duş almak" oldu.

DÜNYA 14.09.2022, 14:45 15.09.2022, 11:04 Hakan Öksüz
İsviçreli bakanın "beraber duş" önerisi ortalığı karıştırdı!

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle Avrupa'da enerji krizi yaşanıyor. Rusya'dan Avrupa'ya giden doğal gaz akışının kesilmesi, kıtada kış aylarında ciddi bir ısınma sorununun yaşanacağını gösteriyor. Petrol ve doğal gaz kısıtlamaları nedeniyle Avrupa genelinde enerji fiyatları tavan yaptı. Enerji krizinin çözümüne ilişkin birçok fikir ortaya atıldı,bazı uygulamalar hayata geçirildi. AB üyesi ülkelerin mart ayına kadar doğal gaz kullanımında yüzde 15 oranında tasarrufa gitmesi, bunlardan biriydi.

Avrupa'nın enerji krizinden en az hasarla çıkması adına çeşitli fikirler ortaya atılıyor. İsviçre Federal Çevre, Ulaştırma, Enerji ve İletişim Dairesi Bakanı Simonetta Sommaruga'nın önerisi, bu konuya dair en ilginç açıklamalardan biri oldu. Bakan Simonetta Sommaruga, enerji tasarrufu için vatandaşların beraber duş alması önerisinde bulundu. İsviçre medyası, Sommaruga'nın açıklamalarını gündeme taşıdı.

"İki kişilik duşlar sizi memnun etmeyecek ama..."

Kış aylarında ciddi bir enerji krizinin yaşanacağından bahseden Simonetta Sommaruga, kaynakların idareli kullanılması gerektiğini söyledi. Elektronik cihazların gereksiz şekilde kullanılmaması gerektiğini belirten Sommaruga, "Buzdolaplarını düşük sıcaklıkta çalıştırın, birlikte duş alın. Belli bir yaşın üzerindeyseniz iki kişilik duşlar sizi memnun etmeyecek, bunun farkındayım." ifadelerini kullandı. 

Sosyal medyada alay konusu oldu

Bakan Sommaruga'nın "iki kişilik duş" önerisi, İsveç kamuoyuna bomba gibi düştü. Bu önerinin sorunu çözmeyeceğini ve hiçbir şeye yaramayacağını kaydeden vatandaşlar, sosyal medyada Sommaruga ile alay eden paylaşımlarda bulundu. Almanya'da yer alan Baden-Württemberg eyaletinin başkanı olan Winfried Kretschmann, önceki günlerde yaptığı açıklamada "Duş yerine bez kullanın." diyerek şaşırtmıştı.

Yorumlar (0)