İsviçre'de ilginç "dini hakaret" tartışması!

İsviçre'de bir mahkeme, ünlü alkollü içecek Jägermeister'ın logosunun Hristiyanlığa yönelik hakaret içermediğine karar verdi.

DÜNYA 20.02.2020, 13:08
İsviçre'de ilginç "dini hakaret" tartışması!

Ünlü alkollü içecek Jägermeister, bir süredir Hristiyanlığa yönelik hakaret içerdiği iddiasıyla tartışma malzemesi olmuştu. İsviçre Fikri Haklar Federal Enstitüsü, Alman markası olan Jägermeister'ın kozmetik ve eğlence hizmetleri alanlarına açılmasını dini temeller üzerinden engelliyordu.

Enstitü, Jägermeister'ın başında haç bulunan geyikli logosunun İsviçreli Hristiyanları rahatsız edebileceğini öne sürmüştü.

Federal mahkeme, logonun karakterinin zaten zayıfladığına karar verdi

İsviçre federal hakimler, geçtiğimiz gün açıkladığı kararla Jägermeister markasının lehine karar aldığını açıkladı. Federal İdari Mahkeme, logonun yoğun bir şekilde kullanmasının "dini karakterini zaman içinde zayıflattığı" ve İsviçreli Hristiyanlara hakaret içermediği yönünde karar aldı.

Jägermeister'ın logosu nereden geliyor?

Ünlü içeceğin logosu, Aziz Hubertus'un efsanesinde ortaya çıkan bir logo. "Ardenler'in Havarisi" olarak da bilinen Aziz Hubertus'un 8. yüzyılda bir Cuma günü boynuzları arasında haç olan bir geyik gördükten sonra Hristiyan olduğu söyleniyor.

Federal mahkemenin bu kararıyla birlikte Jägermeister markası İsviçre'de kozmetikten telekomünikasyon hizmetlerine bir çok alanda hizmet vermeye başlayabilir.

Yorumlar (0)