İsveç’ten YPG’ye 10 milyon Euro'luk yardım paketi

İsveç Dışişleri bakanı Linde, terör örgütü yetkilileri ile yaptığı görüşmede YPG’ye 10 milyon Euro değerinde yardım yapacaklarını açıkladı. 

DÜNYA 06.07.2021, 16:14 07.07.2021, 10:16
İsveç’ten YPG’ye 10 milyon Euro'luk yardım paketi

Terör örgütleri PKK/YPG, Avrupa ülkelerinden destek görmeye devam ediyor. Ajanslara son olarak yansıyan haberlere göre İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, Stockholm’de PKK’nın Suriye kolu olan DSG/YPG ile bir toplantı gerçekleştirdi. YPG’nin sözde yönetiminin katıldığı toplantıda İsveçliler, misafirperverliklerini konuşturdu. 

Terör örgütüne para desteği yolda 

Görüşmede YPG tarafını Bedran Çiya Kurd ve Şiyar Ali temsil etti. Bölgenin durumunun konuşulduğu görüşmede 2022 senesi için “Suriye’nin kuzeydoğusunda kullanılmak amacıyla” 10 milyon Euro değerinde İsveç desteği verileceği belirtildi. Sözde özerk YPG yönetimi, İsveç’in kendilerini geçmişte de şu anda da desteklediğini ve İsveç merkezli kurumların kendileri için sahada çalıştığını aktardı. 



“Türkiye, Suriye’den çekilsin” 

İsveç Dışişleri Bakanı’nın Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde bulunmasından rahatsız olduğunu belirttiği de ajanslara yansıyan bir diğer ayrıntı. Ann Linde’nin terör örgütü yetkililerine, Türkiye’nin Suriye’den çekilmesi gerektiğini belirttiği öğrenildi.  

Bu tarz bir görüşmeyi İsveç Savunma Bakanı Peter Hultqvist de daha önce YPG/PKK terör örgütünün uzantısı olan SDG ile yapmıştı ve ülke olarak kendilerine desteklerinin sonsuz olduğunu belirtmişlerdi. 

Yorumlar (0)