İsveç’ten NATO tepkisi: Türkiye’nin her istediğini vermeyeceğiz

Türkiye'nin teröre karşı destek sağladıkları gerekçesiyle NATO üyeliğini onaylamadığı İsveç'in başbakanı Ulf Kristersson, “Bazı talepler içerisinde yapamayacağımız şeyler var” dedi.

DÜNYA 08.01.2023, 17:43 09.01.2023, 17:54
İsveç’ten NATO tepkisi: Türkiye’nin her istediğini vermeyeceğiz

Rusya tarafından Ukrayna’ya karşı başlatılan savaşın ardından NATO üyeliği için başvuruda bulunan İsveç ve Finlandiya’ya terör örgütlerine destek verilmesinden dolayı Türkiye’den onay gelmemişti. Yapılan görüşmeler sonrasında Türkiye bazı şartlarda bulunmuş ve iki ülkede söz konusu durum ile ilgili anlaşmalar yapılmıştı. Bu noktada çalışmalar devam ederken İsveç Başbakanı Ulf Kristersson’dan bir açıklama geldi.

"Türkiye'nin bütün isteklerini karşılamayacağız"

Ankara'nın tutumundan rahatsız olduklarını aktaran Kristersson, “Türkiye'nin NATO'ya katılım sağlama sürecini onaylayacaklarından eminiz. Yapacağımızı ifade edeceğimiz şeyleri uygulamaya koyduğumuzu teyit ediyorlar ancak aynı zamanda vermeyi düşünmediğimiz şeyleri talep ettiklerini de söylüyorlar. Türkiye'nin bu konu ile ilgili bir karar aldığından eminiz. Ancak ne zaman olacağına dair bir fikrimiz yok. Bütün karar Türkiye'nin elinde." dedi.

Yorumlar (0)