İsveç’te Çin’e tepki: “Uygur Türkleri açlıkla mücadele ediyor”

Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nin merkez bölgesi olan Urumçi'de koronavirüs sebebiyle karantina altına alınan ve daha sonrasında apartmanda meydana gelen yangında birçok kişinin yaşamını yitirmesine sebep olduğu iddia edilen olay, İsveç'in başkenti Stockholm'de protesto edildi.

DÜNYA 29.11.2022, 17:05 30.11.2022, 09:40
İsveç’te Çin’e tepki: “Uygur Türkleri açlıkla mücadele ediyor”

İsveç Parlamentosu önünde bir araya gelen kişiler, Çin’in Özerk Bölgesi olan Urumçi’de yaşamını yitirenlere karşı uygulanan durumu protesto etti.

“Koronavirüsü bahane ettiler, 44 Uygur Türkü yaşamını yitirdi”

Uygur Maarif Derneği tarafından Çin hükümetine yönelik düzenlenen protestoda, Urumçi'de insanların karantina altına alınması kararının kaldırılması talep edildi.

İsveç Uygur Maarif Derneği Siyasi İşler Başkanı Nijat Turghun, "Koronavirüsü bahane ederek takribi 4 aydır dairelerinde kilitli olan Uygur Türkleri, zorluklar ve açlık karşısında yaşam mücadelesini vermeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde bir apartmanda meydana gelen yangında 44 Uygur Türkü yaşamını yitirdi. Uzun süre boyunca müdahalede bulunulmaması ve apartmanda yaşamını sürdürenlerin kapılarının kilitli olmasından ötürü insanların evlerinden çıkamadığı ve bu nedenle birçok kişinin orada can verdiği ifade ediliyor.” dedi.

Yorumlar (0)