İsveç’te çete savaşları: 4 binaya bombalı saldırı düzenlendi

Son haftalara İsveç'in başkenti Stockholm'de apartmanlara düzenlenen bombalı saldırılar ülkenin gündeminde büyük yer kaplıyor.

DÜNYA 03.01.2023, 15:55
İsveç’te çete savaşları: 4 binaya bombalı saldırı düzenlendi

Stockholm kentinde 4 apartmanın kapısına konulan bombaların patlatılması sonucunda, maddi hasar meydana geldi. Patlamalar sırasında yaralı ve ölü olmadığı belirtildi. Polis ekipleri, olaylarla iltisaklı olduğu tahmin edilen 4 kişi ve rap sanatçısı Jozef Wojciechowich’i gözaltına aldı.

Çete savaşları

İsveç'in tanınan çete lideri ve rap sanatçısı Haval Khalil, Stockholm'üm Rinkeby Mahallesi'nde 24 Aralık 2022 günü pusuya düşürülmüş ve öldürülmüştü.

Bu olayın öncesinde 19 yaşında olan ünlü rap sanatçısı Einar, 2021 Ekim ayında evinden çıktığı sırada silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti.

Stockholm Polis Basın Sözcüsü tarafından yapılan açıklamaya göre, son haftalarda apartmanlara karşı gerçekleştirilen bombalı saldırıların, Khalil'in intikamını almak için düzenlenmiş olabileceğini ifade edildi.

Diğer bir taraftan ülkede geçtiğimiz sene 403 silahlı saldırı düzenlendi. Söz konusu saldırılar sırasında 120 kişi yaralandı, 63 kişi ise öldü.

2021 yılında ise 115 kişi yaralanmış, 48 kişi ölmüş, 344 kişi ise silahlı saldırıya uğramıştı.

Yorumlar (0)