İsveç: Türkiye'ye sözümüz var, yerine getireceğiz

NATO Liderler Zirvesi'nde Türkiye'ye verdikleri sözleri yerine getireceklerini vurgulayan İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, "Onların güvenlikle ilgili kaygılarını ciddiye alıyoruz. Süreç uzasa da Türkiye'nin görüşlerine saygılıyız." diye konuştu.

DÜNYA 26.11.2022, 01:29 27.11.2022, 17:15 Hakan Öksüz
İsveç: Türkiye'ye sözümüz var, yerine getireceğiz

28 Haziran'da İspanya'nın başkenti Madrid'de yapılan NATO Liderler Zirvesi'nde Türkiye, Finlandiya ve İsveç arasında Üçlü Muhtıra imzalanmıştı. Bu kapsamda toplantıların yapılması kararlaştırılmıştı. İsveç'in başkenti Stokholm, Daimi Ortak Mekanizma'nın ikinci toplantısına ev sahipliği yaptı. Cumhurbaşkanlığı Sözcülüğü, mutabakatın uygulanması için ülkeler arasındaki çalışmaların süreceğini bildirdi.

"Türkiye'ye bazı sözler verdik"

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, NATO Liderler Zirvesi'nde Türkiye'ye bazı sözler verdiklerini ve bunların yerine getirileceğini kaydetti. Dagens Nyheter gazetesine konuşan Kristersson, "Aslında bu bir Üçlü Muhtıra değil. Finlandiya ve İsveç olarak Türkiye'ye bazı sözler verdik. Bunlar güvenlik konusuyla ilgili taahhütlerdir." dedi.

"NATO üyeliğimizin onaylanması, Türkiye'nin elinde"

İsveç'te bahar aylarında yeni terör yasasının yürürlüğe girmesinin beklendiğini aktaran Kristersson, "Yasanın kapsamı ve içeriği hakkında Türkiye ile temas halindeyiz. Bu çalışma, NATO ile birlikte terörizme karşı verilen mücadeleye dahil olduğumuzun kanıtıdır. NATO üyeliğimizin onaylanması, Türkiye'nin elinde. Onların görüşlerine saygılıyım. Finlandiya ve bizim yaptığımız anlaşma, Türkiye'nin güvenlik kaygılarını ne kadar ciddiye aldığımızın göstergesidir." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)