İsveç'ten Türkiye'ye iade edilecek isim belli oldu

İsveç'in dolandırıcılık suçundan ülkemize iade etmeye hazırlandığı şahsın Türk vatandaşlığı bulunan Okan Kale olduğu öğrenildi.

DÜNYA 12.08.2022, 00:45 13.08.2022, 08:39
İsveç'ten Türkiye'ye iade edilecek isim belli oldu

İsveç medyasında yer bulan habere göre, İsveç'in ülkemize dolandırıcılık suçu gerekçesiyle iade etmeye hazırlandığı şahsın 35 yaşındaki Okan Kale olduğu belirtildi.

Kale'nin 2010-11 senelerinde ülkemizdeki üç bankaya yönelik kart dolandırıcılığıyla suçlanması sebebiyle İsveç’e kaçtığı kaydedilen haberde, Kale'nin Haziran 2012 tarihinde sığınma başvurusunun kabul edilmediği ve İtalya'ya geçiş yaptığı bildirildi.

Kale'nin İtalya'da iki sene geçici mülteci oturum kartı edindiğine ve 2016 senesinde İsveç'e geldiğine, kendisinden 23 yaş büyük olan bir kadınla evlendiğine işaret edilen haberde, Kale'nin bu evlilik sayesinde ülkede çalışma ve oturma izni aldığının altı çizildi.

'Din değiştirdi' iddiası

Ekim 2021 tarihinde başkent Ankara'nın Interpol (Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatı) aracılığı ile İsveç makamlarıyla iletişime geçtiği belirtilen haberde, Kale'nin bahse konu tarihte yakalanarak cezaevine gönderildiği ifade edildi.

Ülkemizde iade edilmemek için din değiştiren ve Hristiyanlığa geçtiği iddia edilen Kale'nin adını da 'Johan Gustavsson' olarak değiştirdiği ileri sürüldü.

Bahse konu şahsın ülkemizde 14 sene hapis cezası bulunduğu kaydedildi.

Yorumlar (0)