İsveç'ten Türkiye açıklaması

İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, ülkemiz ile imzalanan anlaşmaya ve iadeler ile ilgili sözleşmeye riayet edeceklerini söyledi.

DÜNYA 03.07.2022, 23:23 04.07.2022, 09:50
İsveç'ten Türkiye açıklaması

Andersson, Almedalen Politika Formu'nda gerçekleştirdiği açıklamada, bahse konu anlaşmanın içeriği hakkında bilgi aktarmayacağını kaydederek, "Türkiye ile gerçekleştirilen anlaşmaya ve iadeler ile ilgili sözleşmeye harfiyen uyacağız." diye konuştu.

Terör çalışmalarına karışmayanların endişe etmemesi gerektiğini ifade eden Andersson, "İsveç vatandaşı olanlar uluslararası ve ulusal hukuka göre iade edilemeyecek. Terör çalışmalarına katılmadıysanız endişelenmeniz gereken bir şey yok." dedi.

Andersson, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyelik süreçlerine ilişkin ülkemiz ile imzalanan üçlü muhtırada, ülkemize büyük tavizler verildiği ve halk arasında sert eleştiriler aldığı hususundaki sorulara ise yanıt vermedi.

Sert eleştirilerin hedefi olmuştu

Anlaşmanın ardından gazeteci Wolfgang Hansson, "Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önünde eğilmek hoş değildi. Oldukça küçültücüydü. Beklentim o ki ülkemizin ödediği geçici bir bedel olsun." ifadeleriyle hükümete yüklenmişti.

Gazeteci Magnus Falkehed, "Başbakanımızın diz çöküp Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ayakkabılarını diş fırçası ile boyaması, ülkemizin Ukrayna'ya dönmemesi için anlaşılabilir bir şey." demişti.

Eski Sosyal Demokrat hükümetinden Kalkınma Bakanı Pierre Schori ise "Türkiye ile imzalanan bu anlaşma, ülkemiz için utanç verici." sözlerini sarf etmişti.

Yorumlar (0)