İsveç'ten PKK/YPG hamlesi: Yasak getirilecek!

İsveç İstihbarat Teşkilatı Başkanı Charlotte von Essen, İsveç’teki terör örgütlerinin eylem yapmasını yasaklamak istediklerini bildirdi. 

DÜNYA 22.07.2022, 14:16
İsveç'ten PKK/YPG hamlesi: Yasak getirilecek!

Finlandiya ve İsveç, NATO üyesi olmak için geçtiğimiz aylarda başvuru yaptı.

3’lü mutabakat yapılmıştı

PKK terör örgütü ve farklı adlar altında faaliyetlerine devam eden diğer uzantılarına destek vermeleriyle tanınan iki ülke olan İsveç ve Finlandiya, Türkiye'nin "red" oyu vermesi sebebiyle NATO’ya girme konusunda problem yaşadı.

Madrid'deki NATO Liderler Zirvesi'nde daha sonra Türkiye ile görüşen Finlandiya ve İsveç, terör örgütlerine destek ile ilgili Türkiye'nin koşullarını kabul ederek 3'lü mutabakata imza attı.

Teröristlerin eylemleri yasaklanmak isteniyor

Yaşanan gelişmelerden sonra İsveç İstihbarat Teşkilatı Başkanı Charlotte von Essen, PKK terör örgütü ve diğer örgütlerin İsveç'te eylem yapmasını yasaklamak hedefinde olduklarını bildirdi. 

Essen, bu terör örgütlerinin İsveç'te eylem yapmasının suç sayılması ve eylem yapmalarına yasak getirilmesi gerektiğini söyledi.

Essen, PKK ile birlikte diğer örgütlerin varlıklarıyla, destekçilerini suça yönlendirdiğini düşündüklerini belirtti.

İsveç'te yeniden terör propagandası 

Bütün bunlara rağmen Türkiye'nin, PKK/YPG terör örgütüne verdiği destek sebebiyle NATO'ya katılmasına karşı çıktığı İsveç'te, YPG/PKK terör örgütü destekçileri çarşamba günü gösteri düzenledi.

Göteborg şehir merkezindeki bazı direklere terör örgütünün sembolü olan paçavralar asıldı.

Yorumlar (0)