İsveç'ten dikkat çeken Türkiye açıklaması

İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, Sol Parti'nin üç vekilinin PKK terör örgütünün sözde paçavralarını sallamasıyla ülkemiz ile NATO müzakerelerinin çok daha zorlaştığını ifade etti.

DÜNYA 28.08.2022, 22:41
İsveç'ten dikkat çeken Türkiye açıklaması

Gotland Adası'ndaki askeri birlikleri gezen Linde, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Türkiye ile sürdürülen NATO müzakereleri, Sol Parti vekillerinin PKK terör örgütünün bayrağını sallamasının ardından çok daha da zorlaştı. Türk basını devamlı olarak bu tür olayları gündeme getiriyor. Bizim kanunlarımıza göre bunların ifade hürriyeti olduğunu yineliyoruz. Ancak bunun hükümet için çok uygunsuz bir şey olduğu kanaatindeyiz." dedi.

İsveç, Finlandiya ve Türkiye'nin imzaladığı mutabakat çerçevesinde, 26 Ağustos tarihinde Finlandiya'nın Vantaa şehrinde düzenlen Daimi Ortak Mekanizma'nın ilk toplantısını yorumlayan Linde, "Toplantı ilk önce ülkemizde gerçekleştirilecekti, bazı pratik sebeplerden ötürü Finlandiya'ya taşındı. Bahse konu toplantıda terörle mücadelede çok daha yakın iş birliği ile ilgili olan bu mutabakatı uygulamak için gerçekleştirilen faaliyetler gözden geçirildi." diye konuştu.

EKN'nin (İsveç İhracat Kredi Kurulu) ülkemizdeki bir altyapı firmasına 3 milyar kron kredi verme yönündeki kararını da yorumlayan Linde, bunun tamamen kanun ve şartlara uygun olduğunu ifade etti. 

Ne olmuştu?

Sol Parti vekilleri, Visby şehrinde 7 Temmuz tarihinde, PKK/YPG'yi simgeleyen bez parçalarıyla fotoğraf çektirmişti. 

Başbakan Andersson, bu durumu kınamış, 11 Eylül'deki genel seçimin ardından Sol Parti ile ortaklık yapmayı düşünmediklerini dile getirmişti. 

Yorumlar (0)