İsveç'te yeni terör yasası yürürlükte: Stoltenberg'den Türkiye mesajı

Geçen yıl Madrid'de imzalanan Üçlü Muhtıra kapsamında adımlar atan İsveç, yeni terör yasasını bugün itibarıyla yürürlüğe koydu. Türkiye'nin talepleri doğrultusunda İsveç'in düzenlemeler yaptığını kaydeden NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ankara'yı ziyaret edeceğini belirtti.

DÜNYA 01.06.2023, 10:09 01.06.2023, 10:27 Hakan Öksüz
İsveç'te yeni terör yasası yürürlükte: Stoltenberg'den Türkiye mesajı

Norveç'in başkenti Oslo'da basın toplantısı düzenleyen NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İsveç'in NATO üyeliği hakkında görüşmeler yapmak için Türkiye'ye geleceğini belirtti. Ziyaretin ne zaman gerçekleşeceği hakkında bilgi vermeyen Stoltenberg, "İsveç'in NATO'ya katılım protokolünün onaylanmasının ne kadar önemli olduğunun mesajını vereceğim. Bu sadece İskandinav ülkeleri için değil, tüm NATO için önemli." dedi.

İsveç'te yeni terör yasası yürürlüğe girdi 

1 Haziran itibarıyla İsveç'te yeni terör yasasının yürürlüğe girdiğini hatırlatan NATO Genel Sekreteri, "Bu Türkiye'nin talep ettiği bir şeydi. Teröre karşı İsveç'te eskisine kıyasla daha sert yasalar yürürlüğe girdi. Bu yasaların yarattığı farkı Türkiye'de anlatacağım. PKK ve diğer terör örgütlerine karşı yürütülen mücadele, bu yasayla birlikte hızlanacaktır. İsveç adımlar atıyor ve samimiyetini gösteriyor." ifadelerini kullandı.

"Türkiye kadar teröre maruz kalan başka NATO üyesi olmadı"

Yürürlüğe giren yeni terör yasası sayesinde Türkiye'nin İsveç'e daha olumlu bakacağının altını çizen Stoltenberg, "Geçen yıl Madrid'de imzalanan Üçlü Muhtıra kapsamında İsveç'in adımlar attığının kanıtıdır bu yasa. Türkiye'nin son derece meşru güvenlik kaygıları olduğunu da atlamayalım. Onlar kadar terörle uğraşan ve bundan zarar gören başka NATO üyesi yok." diye konuştu.

Yorumlar (0)