İsveç, PKK şüphelisi bir kişiyi sınır dışı ediyor

İsveç'te PKK terör örgütü şüphelisi bir şahsın sınır dışı edileceği açıklandı. 26 yaşındaki Zinar Bozkurt'un, İsveç için bir güvenlik tehdidi olarak görüldüğü aktarıldı.

DÜNYA 19.08.2022, 17:46
İsveç, PKK şüphelisi bir kişiyi sınır dışı ediyor

İşveç'te basını, 26 yaşındaki PKK terör örgütü şüphelisi Zinar Bozkurt'un sınır dışı edilmek amacıyla gözaltına alındığını öne sürdü.

İsveç, PKK şüphelisini sınır dışı edecek

Basında çıkan haberlerde 26 yaşındaki Zinar Bozkurt'un, 8 yıl önce İsveç'e yaptığı sığınma başvurusunun reddedildiği ve hakkında sınır dışı kararı alındığı belirtildi.

İsveç İstihbarat Teşkilatının (SEPO) Bozkurt'un, PKK terör örgütü ile bağlantılarının bulunması sebebiyle gözaltına aldığı belirtilen haberde, bu kişinin İsveç için bir güvenlik tehdidi olarak değerlendirildiği bildirildi.

Türkiye’nin kırmızı bültenle aradığı dolandırıcı iade edilecek

Ayrıca İsveç'in, Türkiye'nin dolandırıcılık suçu sebebiyle kırmızı bültenle aradığı Okan Kale'yi iade etme yönünde 11 Ağustos'ta karar aldığı bildirilmişti.

İsveç basını, 2010-2011 yıllarında Kale'nin, Türkiye'de 3 bankaya ilişkin kart dolandırıcılığıyla suçlanması sebebiyle İsveç’e kaçtığını ifade ederek Kale'nin, 2012 Haziran ayında sığınma başvurusunun reddedildiği ve İtalya'ya geçtiği bildirilmişti.

Kale'nin 2 yıl boyunca İtalya'da geçici mülteci oturumu aldığı ve 2016'da İsveç'e gelerek 23 yaş büyük bir İsveçliyle evlendiğine vurgu yapılan açıklamada, Kale'nin bu evlilikle İsveç'te çalışma ve oturma izni aldığına dikkat çekilmişti. Ekim 2021'de Ankara'nın Interpol yoluyla İsveç makamlarıyla görüştüğü belirtilen haberde, Kale'nin bu tarihte yakalanarak hapse atıldığı dile getirilmişti.

Yorumlar (0)