İsveç Başbakanı’ndan İslam karşıtı provokatörlere “aptal” benzetmesi

İsveç’te son dönemlerde Türkiye ve İslam’a karşı gerçekleştirilen provokasyonlar hakkında açıklamada bulunan Başbakan Ulf Kristersson, "Yaşanan bu olayların, İsveç vatandaşlarının güvenliği adına nasıl riskli ve büyük sonuçlar ortaya çıkarabileceğini gördük. Bu eylemleri yapanlar kullanışlı aptallardır" dedi.

DÜNYA 01.02.2023, 09:29
İsveç Başbakanı’ndan İslam karşıtı provokatörlere “aptal” benzetmesi

İsveç'te, terör yapılanması PKK mensuplarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef göstererek gerçekleştirdiği eylem ve İslam karşıtı olan Rasmus Paluman'ın, Türk Büyükelçiliği önünde Kuran-ı Kerim'i yakması birçok kesimden büyük tepki toplamıştı. Bu olayların ardından yaşanan olaylar hakkında İsveç Başbakanı Ulf Kristersson tarafından açıklama yapıldı.

“Büyük sonuçlar doğurdu”

Stockholm'de meydana gelen olayların İsveç'i güvenlik açısından karmaşık bir duruma getirdiğine işaret eden Kristersson, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tasvir eden bir oyuncağın ayağından asıldığını ve sonrasında Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünü gidilerek Kur'an-ı Kerim'e karşı bir eylem yapıldığına şahit olduk. Son birkaç hafta içerisinde yasal olmasına rağmen İsveç'te bireylerin ve küçük grupların gerçekleştirdiği eylemler, birer dezenformasyon kampanyası haline geldi. Ülkemizi İslam karşıtı bir yer gibi gösterdi. Bu durumun, İsveç'in dünyada üzerindeki imajı ve yurt dışında yaşayan İsveçlilerin güvenliği adına ne derece riskli ve büyük sonuçlar durumlar ortaya çıkaracağını anladık” dedi.

“Kullanışlı aptallar”

Son günlerde gerçekleştirilen eylemlerin İsveç’e karşı tutumda olanlar işine yaradığına vurgu yapan Kristersson, “Bu eylemleri yapanlar kullanışlı aptallardır” şeklinde değerlendirdi.

NATO'ya üyelik sürecinin oldukça önemli olduğuna işaret eden Kristersson, "İsveç, 2. Dünya Savaşı'nın ardından en önemli güvenlik tehlikesiyle karşı karşıyadır. NATO hususunda partilerin birbirinden farklı fikirleri bulunuyor. İsveç tarafından yapılan başvuruyu 28 NATO ülkesi onayladı. Şu an daha güvenli bir noktaya ulaştık. Fakat mevcut durumda NATO mensubu olmadığımızı da kaçırmamalıyız” ifadesinde bulundu.

Yorumlar (0)