İsveç Başbakanı: "PKK'ya destek" anlaşmasında yokuz!

Adalet ve İçişleri Bakanı Morgan Johansson hakkında verilen gensoru önergesi, İsveç Meclisi tarafından reddedildi. Başbakan Magdalena Andersson, önergeyi veren bağımsız vekil Amineh Kakabaveh ile Sosyal Demokrat Parti arasında 2021'de yapılan "YPG/PKK'ya destek" anlaşmasına katılmadıklarını söyledi.

DÜNYA 07.06.2022, 17:36 Hakan Öksüz
İsveç Başbakanı: "PKK'ya destek" anlaşmasında yokuz!

Türkiye'nin "NATO vetosu" ile başa çıkmaya çalışan İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, son günlerde iç siyasette de muhalif bir vekilin "gensoru önergesi" ile uğraştı.

Bağımsız milletvekili Amineh Kakabaveh, Adalet ve İçişleri Bakanı Morgan Johansson hakkında gensoru önergesi verdi. Söz konusu önerge, Meclis'te yapılan oylamayla reddedildi.

"Tekere çomak sokmaya çalışanlara taviz yok

Gensoru önergesinin reddedilmesinden sonra konuşan Başbakan Magdalena Andersson, karar nedeniyle oldukça mutlu olduklarını söyledi. İlgilenilmesi gereken en önemli konunun "NATO'ya üyelik süreci" olduğunu kaydeden Andersson, "İsveç halkı, bu önemli süreçte tekere çomak sokmaya çalışanların oyunlarına gelmez." dedi. 

Johansson hakkında gensoru önergesini veren ismin, terör örgütü YPG/PKK destekçisi bağımsız milletvekili Amineh Kakabaveh olduğu kaydedildi. 

"O anlaşmaya dâhil olmadık"

Kakabaveh'e hiçbir şekilde taviz vermediklerini söyleyen Andersson, "YPG/PKK'ya destek vermek için hükümet ile Kakaba ve arasında bir anlaşma yapıldığı söyleniyor. Onunla bir anlaşma yapmış değiliz. Bahsi geçen anlaşma Sosyal Demokrat Parti ile Kakabave arasında 2021 yılında yapıldı. Hükümet olarak bu anlaşmaya dâhil olmadık." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)