İsveç Başbakanı'ndan 'terör' açıklaması

Başbakan Ulf Kristersson, İsveç'in bir terör üssü konumuna gelmemesi gerektiğini kaydetti.

DÜNYA 06.12.2022, 01:29
İsveç Başbakanı'ndan 'terör' açıklaması

Ülkede Türkiye karşıtlığıyla da bilinen milletvekili Nalin Pekgül'ün NATO anlaşması kapsamında ülkemize teröristlerin iade edilmemesine yönelik olarak ilettiği mektubu yanıtlayan Kristersson, "Ülkemiz bir terör üssü konumuna gelmemeli." dedi.



"Türkiye'nin de kendini koruma hakkı var"

Kristersson, Pekgül'e yanıt olarak yayımladığı mektupta, şu ifadelere yer verdi:

"Teröre, terörün finansmanına veyahut başka bir suça bulaşmayanlar hiçbir şeyden korkmasın. Öte yandan, İsveç dışındaki ülkelere yönelik olsun veyahut olmasın, ülkemizin bir terör üssü olmasına müsaade etmeyeceğiz. İsveç'te olduğu gibi Türkiye'nin de teröre karşı kendini koruma hakkı olduğu hususunda her daim nettim."



"Anlaşmanın arkasındayız"

Ülkede evrensel hukuk kurallarının geçerliliğinin altını çizen Kristersson, "Uluslararası hukuka riayet etmeye devam edeceğiz. Bunun aksi de düşünülemezdi. Hukukun üstünlüğüyle yönetilen, dünyanın en kuvvetli devletlerinden biriyiz. İsveç vatandaşları kesinlikle iade edilmez." ifadelerini kullandı.

İsveç'in Finlandiya ve Türkiye ile yaptığı NATO anlaşmasının arkasında olduğunun altını çizen Kristersson, diğer siyasi partilerin de bu hususta kendilerini desteklediğini aktardı.

Yorumlar (0)