İsveç Başbakanı: Kararı Türkiye verecek

İsveç Başbakanı Kristersson, "Türkiye'nin ülkemizin NATO'ya üyeliğini onaylama hususunda müspet noktada olduğu kanaatindeyim. Sonunda kararı onlar verecek." dedi.

DÜNYA 16.01.2023, 23:53
İsveç Başbakanı: Kararı Türkiye verecek

Başbakan Ulf Kristersson, İsveç'in başkenti Stockholm'de AB (Avrupa Birliği) Konseyi Başkanı Charles Michel ile buluştu. Görüşmenin akabinde ortak basın toplantısı gerçekleştirildi.

NATO müzakerelerinin ülkemiz ile normal seyrinde sürdüğünü kaydeden Kristersson, "Türkiye'nin ülkemizin NATO'ya üyeliğini onaylama hususunda müspet noktada olduğu kanaatindeyim. Sonunda kararı onlar verecek." dedi.

28 NATO ülkesinin NATO üyeliklerine onay verdiğini anımsatan Kristersson, "Her ülkenin onay verme sürecine saygılıyız. Finlandiya ve İsveç, Türkiye ile imzalanan Üçlü Muhtıra'nın taahhütlerini harfiyen yerine getiriyor. Türkiye'nin bizden talep ettiği iadeler hususunda ise daha evvelden de belirttiğimiz gibi kararları yargı veriyor. Türkiye'nin de İsveç hakkında vereceği karara saygı duyacağım." diye konuştu. 



AB liderleri toplanıyor

Michel ise Avrupa Birliği ülkelerinin yenilenebilir enerji hususunda yatırım yapılması için çok cazip bir nokta olarak kalması gerektiğini kaydetti.

Michel, "9-10 Şubat tarihlerinde Brüksel'de gerçekleştirilecek olan AB Liderler Zirvesi'nde, firmalarımızı ve menfaatlerimizi savunmak amacıyla çabuk hareket etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Avrupa'daki rekabet kuvvetimizi daha da kuvvetlendirmek için de bir fırsat olduğu kanaatindeyim." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)