İsveç Başbakanı Andersson küplere bindi: İstifa ederim!

Dış politikada NATO üyelik sürecine ilişkin veto sinyali veren Türkiye ile uğraşan İsveç hükümeti, iç politikada ise muhalefetin gensoru restiyle yüzleşiyor. Muhalefetten gelen atak karşısında küplere binen İsveç Başbakanı Mangdalena Andersson, gensorunun kabul edilmesi halinde istifasını sunacağını kaydetti.

DÜNYA 03.06.2022, 09:20 03.06.2022, 17:45 Hakan Öksüz
İsveç Başbakanı Andersson küplere bindi: İstifa ederim!

Rusya'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'ya savaş açması, Avrupa'daki bazı ülkelerde güvenlik endişesi yarattı. Coğrafi olarak Rusya'ya yakın konumda bulunan Finlandiya ve İsveç, NATO'ya üyelik sürecini başlatarak kendilerini güvence altına almak istedi. NATO üyesi Türkiye ise, bu iki ülkenin "teröristleri barındırdığını" beyan ederek veto sinyali verdi. 

İsveç ve Finlandiya'dan gelen heyetler, NATO'ya üyelik sürecinin tıkanmaması için Türkiye'yi ikna etmeye çalışıyor. Dış politikada Türkiye sorununu çözme uğraşı veren İsveç hükümeti, ülke içinde de muhalefetin gensoru restiyle yüzleşiyor.

Muhalafetin önergesi, Başbakan'ı kızdırdı

İsveç'te Adalet ve İçişleri Bakanı Johansson hakkında gensoru önergesi verildi. Muhalefetin sunduğu bu önerge, Başbakan Mangdalena Andersson'u küplere bindirdi. Seçimlere 3 ay kaldığını hatırlatan Başbakan Andersson, gensorunun kabul edilmesi halinde istifasını sunacağını kaydetti.

"Daha büyük tehlikelere odaklanmış durumdayız"

Mecliste bir basın toplantısı gerçekleştiren Başbakan Andersson, "Şu anda daha büyük tehlikelere odaklanmış durumdayız. Ülkede suç oranları günden güne artıyor. Bu ortamda bir bakan hakkında gensoru önergesi vermek, sorumsuzluk örneğidir." dedi.

Yorumlar (0)