İsveç askeri kanadından Türkiye yorumu: Çözülecek!

İsveç Genelkurmay Başkanı Micael Byden, ülkesinin NATO üyelik sürecini başlatmasına karşı çıkan Türkiye hakkında yorumda bulundu. Byden, "Sürecin pürüzsüz geçeceğini düşünmüyorduk. Karşımıza çıkan sorunları tartışacak ve çözeceğiz." dedi.

DÜNYA 20.05.2022, 00:49 Hakan Öksüz
İsveç askeri kanadından Türkiye yorumu: Çözülecek!

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik yürüttüğü işgal girişimi, bölgedeki ülkeleri alarma geçirdi. Ukrayna'nın durumuna düşmek istemeyen Finlandiya ve İsveç, NATO'ya üyelik sürecini başlatmaya karar verdi. Bu karar, hem Avrupa'daki NATO müttefikleri hem de ABD tarafından destek gördü. 

Erdoğan ne demişti?

NATO üyelerinden Türkiye ise Finlandiya ve İsveç'in başvurusuna karşı çıktı. Bu iki ülkenin teröristlerin sığınağı haline geldiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Teröristleri bize teslim etmeyeceklerini açıkça söylediler. Özellikle İsveç, terör yuvası haline geldi. Paçavralarını kolayca sergilebiliyorlar. Biz de teröre destek veren ülkelerin, bir güvenlik örgütü olan NATO'da yer almasını istemiyoruz." dedi.

"Sürecin pürüzsüz geçeceğini düşünmüyorduk"

Ülkesinin NATO üyelik süreciyle ilgili yaşadığı sorunlara değinen İsveç Genelkurmay Başkanı Micael Byden, "Böyle sorunların çıkması son derece doğal. Bu sürecin pürüzsüz geçeceğini zaten düşünmüyorduk. Böyle düşünenler varsa yanılıyorlar. Karşımıza çıkan sorunları tartışacak ve çözeceğiz." ifadelerini kullandı.

"Meslektaşım Yaşar Güler ile görüşmüştük"

Daha önce Türkiye Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler ile NATO toplantısında bir araya görüşme yaptığını kaydeden Micael Byden, "Oldukça zorlu durumlarda bile birbirimizle görüşecek durumdayız. Karşılaştığımız sorunu tuhaf bulmuyorum. Üstesinden geleceğiz. Bu konuda konuşması gerekenler siyasetçilerdir. Benim detaylı analiz yapmam doğru olmaz." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)