İşte yeni umre tedbirleri

Suudi Arabistan yönetimi yeni umre önlemlerini açıkladı.

DÜNYA 29.09.2020, 16:18 30.09.2020, 17:48
İşte yeni umre tedbirleri

Suudi Arabistan yönetimi, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) sebebiyle 6 ay durdurduğu ve 4 Ekim'de yeniden başlatacağı umre ziyaretleri için bir dizi önlemler alınmasına karar verildiğini açıkladı.

Suudi Arabistan resmî haber ajansı SPA'nın geçtiği habere göre, umre ziyaretleri gelecek pazar yeniden başlayacak ve bir dizi tedbirler hayata geçirilerecek.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemleri çerçevesinde Kabe ve Haceru'l Esved çevresine daha önce yerleştirilen barikatlar kaldırılmayacak, umrecilerin Kabe ve Haceru'l Esved'e ulaşması ve dokunması engellenecek.

Kabe'nin de içinde yer aldığı Mescid-i Haram günde 10 defa dezenfeksiyon uygulamasına tabi tutulacak.

Zemzem suyu umrecilere kapalı kutular içinde verilecek. Covid-19 (yeni tip koronavirüs) belirtileri taşıyan umreciler karantina odalarına alınacak.

Önceki açıklama

İçişleri Bakanlığı kaynakları ise 23 Eylül'de açıklama yapmış ve Suudi Arabistan içinden umre yapmak isteyenler için 4 Ekim'den itibaren Mekke'de Kabe'nin de içinde bulunduğu Mescid-i Haram'ın günlük 6000 kişiye tekabül eden %30'luk kapasiteyle açılacağını, 18 Ekim'den itibaren de Mescid-i Haram ile Mescid-i Nebevi'deki Ravza-i Şerif'in %75 kapasiteyle Suudi Arabistan içinden yerli ziyaretçileri kabul edeceği bilgisini vermişti.

Kasım ayı başından geçerli olmak üzere yurt içi ile yurt dışından umre ve ibadet için gelen umrecilerin kabul edilmeye başlanacağını duyuran İçişleri Bakanlığı kaynakları, bu aşamada Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi'nin yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri uygulanarak tam kapasite ibadete açılacağı bilgisini paylaşmıştı.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisi (küresel salgın) sebebiyle bu sene hac ibadeti sadece Suudi Arabistan'da yaşayanlarla sınırlı tutulması kararı alınmış, sınırlar kapatılarak yurt dışından hacı adayları alınmamıştı.

Yorumlar (1)
Mehmet 4 yıl önce
hac kapinizda ac kalan insanllari doyurun. Allah da bunu istiyor bizden gidip araplara parayi yedirmeyin onlarda Turkiyeyi yikmaya calissin yemendeki cocuklari oldursun.