İşte Süleymani’nin son notu

Kasım Süleymani’nin öldürülmeden kısa bir süre önce yazdığı bir metin ortaya çıktı. Tek sayfalık metin, dün gece Süleymani’nin yüzüğüyle birlikte kızına teslim edildi.

DÜNYA 05.01.2020, 16:28 13.01.2020, 10:04
İşte Süleymani’nin son notu

İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani için birçok noktada cenaze törenleri düzenlenirken, ölümünden birkaç saat önce kaleme aldığı bir metin ortaya çıktı.

Söz konusu metin ve Süleymani'nin teşhis edilmesinde büyük rol oynayan parmağındaki yüzük, kızı Zeynep Süleymani'ye teslim edildi. Süleymani’nin, söz konusu metni Irak’a gelmeden önce Suriye’de yazdığı ve kişisel eşyaları arasında olduğu öne sürüldü.

Süleymani'nin erkek kardeşi, İran medyasına yaptığı açıklamada, "El yazısı şehadetinden 2-3 saat öncesine ait. Şehadetinden bir hafta önce birlikte idik. Bu son görüşmemizdi. Suriye’de uçağa binmeden önce o el yazısını kaleme almış. O el yazısı ve yüzüğünü kızı için gönderdiler dün gece. El yazısından da anlaşılacağı üzere şehit olacağından haberdardı." dedi. 

El yazısı metinde dinî ve felsefi ifadelerin yanı sıra "Allahım seni görmeye aşığım, bizleri kabul et" şeklinde ifadeler de bulunuyor.

Yorumlar (0)