İşte savaşın Ukrayna'daki acı bilançosu!

Rusya ile Ukrayna arasında patlak veren savaşın acı bilançosu açıklandı. Buna göre Ukrayna'da toplam bin 179 sivilin yaşamını yitirdiği kaydedildi. Bunların 104'ünün çocuk olduğu belirtildi.

DÜNYA 29.03.2022, 22:06 30.03.2022, 13:55 Hakan Öksüz
İşte savaşın Ukrayna'daki acı bilançosu!

Rusya’nın 24 Şubat günü Ukrayna’ya yönelik başlattığı savaş, büyük acılara neden oldu. Savaş nedeniyle küresel çapta Rusya'ya yönelik yaptırımlar ve eleştiriler arttı. Her iki ülke heyetinin bugün İstanbul'da gerçekleştirdiği barış müzakerelerinin olumlu geçtiği aktarıldı. Bununla birlikte savaşın acı bilançosu yürekleri dağladı.

134 çocuk hayatını kaybetti!

İnsan Hakları Yüksek Komiserliği (OHCHR), Ukrayna'daki can kayıplarını açıkladı. Birleşmiş Milletler’e bağlı komiserlik, 24 Şubat'tan bugüne kadar Rus saldırıları nedeniyle Ukrayna'da bin 179 sivilin yaşamını yitirdiğini bildirdi. Hayatını kaybedenlerin 104’ünün çocuk olduğu, bin 860 sivilin ise yaralandığı ifade edildi.

"Gerçek rakamlar çok daha yüksek"

Açıklamada, hayatını kaybeden ve yaralananların gerçek sayısının büyük ihtimalle çok daha fazla olduğu belirtildi. Bölgede yoğun çatışmaların devam ettiğini aktaran OHCHR, bilgilerin geciktiğini bildirdi. Çok sayıda raporun teyit edilmesi gerektiğini ve bekletildiğini duyuran komiserlik, gerçek rakamların daha yüksek olduğunu düşündüklerini belirtti.

Açıklamada, sivil kayıpların genellikle bombardımanlar sırasında gerçekleştiği ifade edildi. Etki alanı geniş patlayıcılar nedeniyle çok sayıda sivilin yaşamını yitirdiği kaydedilen açıklamada, gerçek yaralı sayısının tespit edilmeye çalışıldığı aktarıldı.

Yorumlar (0)