İşte New Jersey'nin Türk kökenli emniyet müdürü!

ABD'nin New Jersey eyaletindeki Paterson şehrine ilk defa Türk kökenli bir emniyet müdürü atandı. İbrahim Mike Baycora, 32 yıldır emniyet teşkilatında çalışıyor.

DÜNYA 05.02.2020, 16:13
İşte New Jersey'nin Türk kökenli emniyet müdürü!

ABD’nin New Jersey eyaletindeki Paterson Polis Teşkilatı'nda 32 yıldır görev yapan İbrahim Mike Baycora, Paterson Belediyesinde gerçekleştirilen törenle resmen görevine başladı.

Türk diplomatik misyonundan temsilcilerin de katıldığı yemin töreni, Amerikan milli marşı ile başladı.

Belediye başkanı: "Baycora, bir Amerikan rüyası"

Törende konuşma yapan Paterson Belediye Başkanı Andre Sayegh, "Baycora, Paterson şehrinin ilk Türk, ilk Müslüman, ilk kimya mühendisi eğitimli emniyet müdürü oluyor" ifadelerini kullandı.

Baycora’nın uzun yıllar polis teşkilatında süren gayretlerinden dolayı bu görevi hak ettiğini kaydeden Sayegh, "Baycora, bir Amerikan rüyasıdır, bugün geldiği konuma kendi çabası ile gelmiştir. Bu Paterson’ın zaferidir, Amerika’yı evi bilen göçmenlerin zaferidir" dedi.

İbrahim Mike Baycora, Kuran’a el basarak, yemin etti.

Baycora: "Bu, ülkede fırsatlar olduğunun ispatıdır”

Baycora, burada yaptığı konuşmada, "Bu şehri seviyorum. Paterson, etnik gruplarıyla, çoğulcu yapısıyla, dünyanın dört bir yanından gelen insanlarla esas Amerika'dır. Bugün çok mutluyum. Burada yaşadığımız olay, dünyanın neresinden gelirseniz gelin, bu ülkede fırsatlar olduğunun ispatıdır” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)