İşte Erbil saldırısının yeni detayları...

Irak'ın Erbil kentinde bulunan bir restoranda Türk konsolosluk çalışanın şehit edildiği silahlı saldırının detayları ortaya çıkıyor.

DÜNYA 18.07.2019, 17:14
İşte Erbil saldırısının yeni detayları...

Irak'ın kuzeyindeki Erbil kentinde bulunan bir restoranda, Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğunda çalışan bir kişinin şehit edildiği silahlı saldırının detayları gün yüzüne çıkmaya başladı.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) emniyet yetkilileri ve yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, sahte plakalı araç kullanan 3 kişi, saldırıyı gerçekleştirdikleri restoranın önüne dün ilk olarak yerel saatle 11.30 civarında geldi. 

Araçtan inen saldırganlar, önce etrafı gözlemlediler. Olay bölgesinden ayrılan saldırganlar, yarım saat sonra yanlarında bir kişiyle daha yeniden restorana geldiler. 

Türk diplomatın yan masasına oturdular 

Saldırganlardan ikisinin restorana girdiği, diğer ikisinin de kapının önünde araçta beklediği öğrenildi. Restorana giren silahlı saldırganlar, Türk diplomatın hemen yan masasına oturarak sipariş verdi.

Susturucu silahla yakın mesafeden ateş etti

2 saldırgan, durumu fark ettirmeden etrafı kontrol etti. Türk diplomatın yemeğini bitirip hesabı istemesiyle birlikte harekete geçen saldırganlardan biri, belinden çıkardığı susturucu silahla yakın mesafeden doğrudan Türk konsolosluk görevlisine ateş etti. 

Aynı zamanda, diğer saldırgan da ayağa kalkan Iraklı 2 müşteriye doğru ateş etmeye başladı. Irak vatandaşlarından biri olay yerinde, diğeri de kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Saldırganlar araca binerek kaçtılar 

Türk diplomatla birlikte olduğu ifade edilen bir korumanın saldırganlara doğru ateş açtığı kaydedildi. Saldırganlardan biri kaçmaya çalışırken yaralandı.

Saldırganlar, restoranın önünde bekleyen 2 kişiyle birlikte araca binerek, olay yerinden hızlı bir şekilde uzaklaştı. 

Faillerin yüzleri belli 

Restoranın güvenlik kamerası kayıtlarında faillerin yüzlerinin net bir şekilde belli olduğu bildirildi. 

Yorumlar (0)