İşte dünyanın en ince gökdeleni

ABD'de gökdelenleri ile meşhur New York şehrinde, 'dünyanın en ince gökdeleni' olarak da bilinen Steinway Tower'ın inşası tamamlandı.

DÜNYA 30.11.2022, 19:50 01.12.2022, 17:52
İşte dünyanın en ince gökdeleni

Tepesindeki 91 metreyi aşkın dekoratif çelik taç da dahil olmak üzere 435 metrelik yüksekliğiyle Steinway Tower, New York kentindeki  Central Park Tower ve One World Trade Center'dan sonra batı yarım küredeki üçüncü en yüksek gökdelen olarak öne çıkıyor.

Gökdeleni tasarlayan mimarlık firması SHoP, Steinway Tower'ın 1'e 24 genişlik ve yükseklik oranıyla 'dünyanın en ince gökdeleni' unvanına da sahip olduğuna işaret ediyor. 

Manhattan'ın en değerli orta noktasında, Central Park'ın hemen yanında 'zenginler sırası' olarak adlandırılan bölgede yer alan Steinway Tower'daki dairelerin fiyatları 7,75 milyon dolar (144 milyon lira) ila 66 milyon dolar (1 milyar 227 milyon lira) arasında değişiklik gösteriyor.

İnşasına 2013'te başlandı

Kamuya açık olan kaynaklarda, 111 West 57'inci Sokak'ta yapılan ve JDS Geliştirme Grubu'na ait olan binanın yaklaşık olarak 2 milyar dolara (37,2 milyar lira) mal olduğu belirtiliyor.

Gökdelenin mühendislik, tasarım ve inşaatta 'çağdaş yaratıcılık' ile New York kentinin savaş öncesi Altın Çağ mimarı tasarımını en iyi biçimde bir araya getirdiği değerlendirmeleri yapılıyor.

Binanın cephesi, farklı açılardan ve farklı ışıklarda bakıldığında doku ve renk değiştiriyormuşçasına görünen bir malzeme olarak öne çıkan pişmiş toprak bloklarını içeriyor.

İnşasına 2013 yılında başlanan 84 katlı binanın ilk sahiplerinin ise 1 Ocak itibarıyla yeni evlerine taşınmaya başlayacağı kaydediliyor.

Yorumlar (0)