İşte Bağdadi'yi ele veren kişi!

Terör örgütü DEAŞ elebaşı Ebubekir El Bağdadi'ye yönelik İdlib'de düzenlenen operasyonla ilgili detaylar ortaya çıkıyor!

DÜNYA 31.10.2019, 09:34
İşte Bağdadi'yi ele veren kişi!

Terör örgütü DEAŞ elebaşı Ebubekir El Bağdadi’nin hafta sonu Suriye’de öldürülmesiyle ilgili çok değerli istihbaratı ona yakın bir ismin verdiği iddia edildi. Ödülün ise bu muhbirin olabileceği belirtiliyor.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli Washington Post gazetesinin haberine göre, terör örgütü DEAŞ’ın elebaşı Ebubekir el Bağdadi’nin Suriye’nin İdlib vilayetinde etkisiz hâle getirilmesinde örgüt mensubu ‘üst düzey’ bir ismin sağladığı çok değerli istihbari bilgiler, kritik rol oynadı. Ebubekir el Bağdadi’nin güvendiği ‘köstebeğin’, öldürülen DEAŞ lideri Bağdadi'nin son kaldığı adresi Amerikan istihbaratına bildirdiği ve olayın ardından iki gün boyunca İdlib’de kaldıktan sonra ailesiyle birlikte bölgeden çıkarıldığı kaydedildi.

Washington Post gazetesinin haberine göre, Amerikan istihbaratına bilgi akışı sağlayan muhbir Ebubekir El Bağdadi’nin İdlib’de yerleştiği mekânı bulmasına aracı olan şahıstı. Amerikalı yetkililerin ifadelerine dayanan haberde, vatandaşı olduğu ülke belirtilmeyen şahsın Ebubekir el Bağdadi’nin başı için konulan 25 milyon dolarlık ödülün tamamını ya da bir kısmını alacağı belirtildi.

İntikam için yapmış

Washington Post gazetesinin haberine göre, Sünni Arap olduğu bildirilen Ebubekir el Bağdadi’ye yakın isim, akrabalarının DEAŞ tarafından öldürülmesinin ardından örgüte karşı nefret duygusu beslemeye başladı. Söz konusu şahıs terör örgütü YPG’nin liderliğindeki SDG’ye bilgi aktarmaya başladı. Amerikan istihbarat örgütü CIA’nin durumdan haberdar olmasından sonra muhbirin doğruları söyleyip söylemediği bir süre boyunca test edildi. Terör örgütü DEAŞ lideri Ebubekir el Bağdadi’nin ölümünde önemli rol oynayan köstebeğin güvenilir olduğu sonucuna ulaşılmasıyla olayı CIA devraldı.

Yorumlar (0)