İşte 750 turistin karantinada tutulduğu otel!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) 750 turistin karantinada tutulduğu Salamis Bay Otel görüntülendi. 

DÜNYA 18.03.2020, 16:50
İşte 750 turistin karantinada tutulduğu otel!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) bulunan Salamis Bay Otel'de 18 Alman turistte yeni tip koronavirüs (Covid-19) tespit edildi. 

Ateşi çıkan bir Alman turistin daha Lefkoşa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı bildirildi. Söz konusu otelde şu ana kadar 39 kişide koronavirüse rastlandı.  

Yalnızca odalarının balkonlarına çıkabiliyorlar

Salamis Bay Otel'de karantina altında olan turistler, bazen kaldıkları odaların balkonlarına çıkıyor. Fakat önceden yüzlerce turistin konakladığı otel içerisinde ve sahilinde kimsenin bulunmadığı fark ediliyor. Yalnızca maskeli görevliler ile çalışanlar dolaşabiliyor. 

Otelde yüzlerinde maske takılı olan çalışanlar, odaların kapılarına kadar servis  hizmeti sunuyor. Sivil Savunma ve Kızılay, turistlerin gereksinimlerini karşılıyor. 

Pazar akşamı 14 günlük karantina süresini tamamlayacak olan turistlerin ülkelerine gönderilecekleri bildirildi. 

"Herhangi bir lokal bulaşma söz konusu değil"

Sağlık Bakanı Ali Pilli, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Şu anda otelde bulunan kendi vatandaşlarımız ve diğer turistlerde herhangi yeni bir belirti bulunmamaktadır ve herhangi bir lokal bulaşma söz konusu değildir." dedi.

Pilli, Salamis Bay Otel'den Lefkoşa Devlet Hastanesi'ne kaldırılan hastaların sağlık durumunun iyi olduğunu aktardı.

"Karantinanın uzatılması söz konusu değil"

Karantinada tutulan turistlere ilişkin açıklama yapan Turizm Bakanı Ünal Üstel, karantinanın uzatılmasının söz konusu olmadığını belirtti. 

"Çok ciddi sorunlarla karşı karşıya kalabilirdik"

Kıbrıs Türk Otelciler Birliği Başkanı Dimağ Çağıner, "Son çıkan vakalarla karantinanın doğru bir karar olduğunu görmekteyiz. Karantina olmasaydı çok ciddi sorunlarla karşı karşıya kalabilirdik." ifadelerini kullandı. 

Çağıner, otelde bulunan tüm turistlerin kontrollerinin yapılmasının ardından pazartesi gününden itibaren ülkelerine gönderileceklerini söyledi. 

Yorumlar (0)