İsraillilerle fotoğraf çektiren Mısırlı şarkıcıya 'vatana ihanet' davası

Dubai'deki bir partide iki ünlü İsrailli ile fotoğraf çektiren Mısırlı ünlü şarkıcı Mohamed Ramadan, önümüzdeki hafta ülkesinde mahkemeye çıkacak.

DÜNYA 25.11.2020, 01:11
İsraillilerle fotoğraf çektiren Mısırlı şarkıcıya 'vatana ihanet' davası

Dubai'deki bir partide iki ünlü İsrailli ile fotoğraf çektiren Mısırlı ünlü şarkıcı Mohamed Ramadan, önümüzdeki hafta ülkesinde mahkemeye çıkacak.

Bir avukat, İsrail hükümetinin internette paylaşmasının sonrasında çok sayıda Arap tarafından kınanan fotoğrafları çektiren Mohamed Ramadan'a "Mısır halkına hakaret." suçlamasıyla dava açtı.

Mısır Sanatçılar Birliği de Ramadan'ın üyeliğinin dondurulduğunu açıkladı. 32 yaşındaki şarkıcı ise, birlikte fotoğraf çektirdiği İsrailli ünlülerin uyruğunu bilmediğinde ısrar etti.

Mısır ve İsrail, 1979'daki barış anlaşmasına yapılana kadar beş kez savaştı. Fakat iki ülkenin ilişkileri hala dönem dönem gerginleşiyor.

Son dönemlerde, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn, İsrail ile ilişkileri normalleştirme anlaşmalarına imza attı. Sudan da aynısını yapacağını açıkladı.

Geçtiğimiz cumartesi günü İsrail devletinin resmi Facebook ve Twitter sayfalarında Ramadan'ın, Dubai'deki bir barda İsrailli şarkıcı Omer Adam'a sarılırken gösteren fotoğrafı paylaşılmıştı.

BAE'li bir gazetecinin çektiği belirtilen söz konusu fotoğrafın altında, "Sanat her zaman bizi bir araya getirir." yazıldı.

Bir başka sosyal medya paylaşımda da Ramadan, İsrailli futbolcu Diaa Saba ile birlikteydi.

Partinin paylaşılan kısa bir videosunda da, insanların Yahudi halk şarkısı 'Hava Nagila' eşliğinde dans ettikleri görülüyordu.

'Hainlikle' suçlanıyor

Fotoğraflar sosyal medyada öfke ile karşılanırken, birçok kişi Ramadan'ı Filistinliler'e ihanetle suçladı. "Mohamed Ramadan bir Siyonisttir!" etiketi de Twitter'da trend olan konular arasına girdi.

Mısırlı gazeteci ve milletvekili Mustafa Bakri, "Güney Mısırlı sanatçı Mohamed Ramadan, Siyonist bir şarkıcıya sarılıyor ve böylelikle de gerçek Arap dinleyicilerini kaybediyor. Büyük bir kayıp." dedi.

Ardından da Ramadan'a seslenen Bakri, "Topraklarından sürülmüş, toprakları işgal edilmiş ve kutsallarına saygı duyulmamış bir Arap nüfusu olduğunu bilmiyor muydun?" diye sordu.

'Hangi ülkeden olduklarını sormuyorum'

Şarkıcı ise eleştirileri Twitter'daki paylaşımıyla kabul etmedi ve eleştirilerin başarısına ve popülerliğine engel olmak için yapıldığını öne sürdü.

Ramadan, "Kendileri belirtmedikçe, benimle fotoğraf çektiren kimseye hangi ülkeden olduklarını sormuyorum." dedi.

Ramadan ayrıca, Dubai'de aynı ortamda bir Filistinli kişiyle çekilen videosunu paylaştı ve "Kardeş Filistin halkına selamlarımla." yazdı.

Ramadan'ın bu savunmasına rağmen, avukat Tarık Mahmud dava açtı. Davanın ilk duruşması Mısır'ın başkenti Kahire'de 19 Aralık'ta gerçekleştirilecek.

Ramadan'ın rol alması beklenen bir dizi projesinin de iptal edildiği öğrenildi.

Yorumlar (0)