İsrailli sağcı bakan: "Filistin sahte bir millet"

İsrail'in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Filistin halkı diye bir şeyin olmadığını iddia etti. Smotrich, "Kendilerine Filistinliler diyenler var, onlar sahte bir halk. 19. yüzyıldaki göç dalgasıyla geldiler." dedi. Smotrich, Huvvara hakkında kullandığı "yeryüzünden silinmeli" ifadesiyle tepki çekmişti.

DÜNYA 20.03.2023, 12:13 21.03.2023, 09:01 Hakan Öksüz
İsrailli sağcı bakan: "Filistin sahte bir millet"

Filistin beldesi Huvvara hakkında "yeryüzünden silinmeli" yorumunda bulunan ve zaman zaman kullandığı ifadeler nedeniyle tepki çeken İsrail'in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, tartışmalara neden olacak yeni bir açıklamada bulundu. Likud Partisi'nin eski Başkanı Siyonist Jacques Kupfer'in Paris'te gerçekleşen anma töreninde konuşan Smotrich, eleştiri okların hedef oldu.

"Kendilerini Filistinli diyenler, göç dalgasıyla geldi"

Aşırı sağcı Bakan Bezalel Smotrich'in konuşması, Jerusalem Post gazetesi tarafında aktarıldı. Smotrich, "Filistinliler kim? Böyle bir şey yok. Filistinliler diye bir tabiri kabul etmiyoruz. Çünkü Filistin halkı diye bir şey mevcut değil. Ben gerçek Filistinliyim. Ailem, Fİlistin kurulmasan önce buradaydı. Kendilerini Filistinli olarak tabir eden kişiler ise 19. yüzyılda yaşanan göç dalgasıyla buraya akın etti. Kutsal Kitap'taki kehanetlere göre asıl topraklarımıza döndük. Bundan memnun olmayan bazı Araplar, göç dalgasının sorumlusuydu." iddiasında bulundu.

"Var olmayan bir millet kurguladılar"

Filistinlilerin "sahte bir millet" olduğunu ileri süren Smotrich, "Siyonizm ile mücadele edebilmek için var olmayan bir millet yarattılar. Ondan sonra da gelip hak iddiasında bulundular. Kutsal Kitap'ta asıl gerçekler anlatılıyor, Araplar kulaklarını açsın ve dinlesin. İsrail'de bulunan kafası karışık Yahudiler de dinlesin. Tüm dünya gerçeği duysun." dedi.

Yorumlar (0)