İsrailli din adamından uyarı: Aşı yaptırırsanız, eşcinsel olursunuz

İsrail'de yaşayan 'Daniel Asor' adlı ortodoks hahamın, cemaatine, 'onları eşcinsel yapabileceği' sebebi ile yeni tip koronavirüs (COVID-19) aşısı yaptırmaktan kaçınmaları çağrısı, ülkede tepkilere sebep oldu.

DÜNYA 18.01.2021, 22:30 19.01.2021, 12:40
İsrailli din adamından uyarı: Aşı yaptırırsanız, eşcinsel olursunuz

Haham Daniel Asor'un gerçekleştirdiği, "Koronavirüs aşısı yaptırırsanız, eşcinsel olursunuz." söylemi tepkilere sebep oldu.

Haham Asor, kendisini dinleyenlere, koronavirüs aşısından kaçınmalarına dair tavsiyede bulundu.

"Global çapta art niyetli bir idarenin parçası"

Ülkedeki basın organlarında yer alan habere göre, sosyal medya platformlarında takipçi sayısı bir hayli fazla olan Daniel Asor, aşılama gayretlerinin 'yeni bir dünya düzeni' oluşturmaya çalışan 'global çapta art niyetli bir idarenin' parçası olduğunu öne sürdü. 

Açıklamalar ikiye böldü

Asor'un eşcinsellik ve aşı arasında bir ilişki olduğu iddiasının, COVID-19 aşısı yaptırmak için gönüllü olmaya davet eden ortodoks hahamların beyanlarına tezat oluşturduğu kaydedildi.  

200 bini aşkın kişi ikinci dozu yaptırdı

Dünyanın en hızlı aşılama programlarından birini büyük bir kararlılıkla devam ettiren İsrail, önümüzdeki mart ayına kadar 9 milyon kişilik ülkenin 5 milyonunu aşılamayı ve ekonomisini tekrar açmayı amaçlıyor. 

2 milyondan fazla kişi, uzun bir zamandır ilk doz aşıyı uygulattı. 200 bini aşkın kişi ise ikinci doz aşılarını yaptırdı.

Yorumlar (0)