İsrailli bakanlar karantinaya alındı

İsrailli iki bakan Covid-19 (yeni tip koronavirüs) şüphesiyle karantina altına alındı.

DÜNYA 18.03.2020, 06:39 18.03.2020, 11:02
İsrailli bakanlar karantinaya alındı

İsrail İçişleri Bakanı Aryeh Deri ile Tarım Bakanı Tzachi Hanegbi'nin, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) şüphesiyle karantina altına alındığı bildirildi.

İsrail basınında yer alan haberlerde, İsrail İçişleri Bakanı Aryeh Deri ile Tarım Bakanı Tzachi Hanegbi'nin, İsrail'in güneyindeki Merhavim bölgesinde katıldıkları bir toplantıda Covid-19 (yeni tip koronavirüs) tespit edilen bir kişinin de bulunması üzerine karantina altına alındığı kaydedildi.

İsrail basınında yer alan haberlerde, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) saptanan şahsın Merhavim Belediye Başkanı Shai Hajaj olduğu, toplantıda yer alan milletvekilleri Ram Ben-Barak ile Alon Shuster’in de evlerinde karantinaya alındığı ve sağlık durumlarının izlendiği bildirildi.

Vaka sayısı 427’ye çıktı

İsrail Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, ülkede toplam vaka sayısının 427'ye ulaştığı kaydedildi.

İsrail Sağlık Bakanlığı, akşam saatlerinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında bir dizi yeni önlem aldıklarını duyurmuştu.

Halka zorunlu olmadıkça evden çıkmamaları çağrısı yapan İsrail Sağlık Bakanlığı, sahil, yüzme havuzları ve ulusal parklar gibi keyfiyet arz eden alanlara gidilmesinin de yasaklandığını ilan etmişti.

Daha önce Tel Aviv yönetimi, İsrail'e gelen İsrailliler ile yabancıların Covid-19 (yeni tip koronavirüs) sebebiyle 14 gün boyunca karantinada kalmaları konusunda karara varmıştı.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında kreşler hariç tüm okullarda eğitime ara verilirken, kapalı ve açık alanlarda 100 kişiyi aşan toplantı ve etkinlikler de tamamen yasaklanmıştı. Ayrıca, market, eczane, benzin istasyonları ve bankalar dışında bir çok ticari işletmenin de 15 Mart'tan itibaren kapatılması kararı alınmıştı.

Yorumlar (0)