İsrailli Bakan: ABD'li Yahudiler, Trump'a ihanet ettiler

Eski İsrail İletişim Bakanı Eyüb Kara, Amerikan Yahudilerinin büyük bir bölümünün ABD'deki başkanlık seçiminde Demokrat Parti'nin adayı Joe Biden'a oy vererek Başkan Donald Trump'a ihanet ettiğini öne sürdü.

DÜNYA 05.11.2020, 19:22
İsrailli Bakan: ABD'li Yahudiler, Trump'a ihanet ettiler

ABD'deki başkanlık yarışında oy sayım süreci devam ederken, Joe Biden'ın mevcut Başkan Donald Trump'ı bir hayli geride bırakması İsrail'de olumlu karşılanmadı.

"Joe Biden, Yahudiler için yanlış seçim"

Başbakan Binyamin Netanyahu'nun partisi Likud milletvekili ve Eski İsrail İletişim Bakanı Eyüb Kara, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaştımda, ABD'deki başkanlık seçiminde Amerikan Yahudilerinin büyük bir kısmının Donald Trump yerine Joe Biden'a oy vermesine tepki gösterdi.

Seçimdeki mevcut duruma göre bir değerlendirmede bulunan Kara, "Amerikan Yahudilerinin büyük bir bölümünün minnettar olmaması ve Joe Biden'i seçmesi büyük bir düş kırıklığı yaratıyor." açıklamasında bulundu.

"İsrail için en iyisi Trump"

Kara, Amerikan Yahudilerinin Trump'a oy vermemesinden dolayı büyük bir üzüntü duyduğunu dile getirerek şu ifadelerde bulundu:

"İsrail'in gördüğü şu ana kadarki en iyi ABD başkanı olan Donald Trump'a geniş çaplı bir destek bekliyordum. Saygıdeğer Amerikan Yahudilerinin İsrail'i seven Trump'a ihaneti beni derinden etkiledi. Amerikan Yahudileri büyük bir çoğunlukla Trump'a oy vermeliydi."

Yorumlar (0)