İsrail’in savaş uçakları yine Gazze için havalandı 

İsrail, Mayıs 2021’de Gazze ile ateşkes yapmamışçasına savaş uçaklarını yine havalandırdı. Gazze’deki iki bölgeye bombalı saldırı düzenlendi. 

DÜNYA 16.06.2021, 10:36 17.06.2021, 09:17
İsrail’in savaş uçakları yine Gazze için havalandı 

İsrail’in Filistin halkına uyguladığı saldırgan ve baskıcı politika karşısında dünya genelinde pek çok siyasetçi kınama mesajlarını yayınlamış ve uluslararası yargım örgütleri de saldırıların son bulması ve Gazze’ye yardım ulaştırılmasını duyurmuştu. Bu sebeple Mayıs 2021’de İsrail ve Gazze arasında ateşkes imzalanmıştı. 

Gazze’deki yıkılan evler ve iş yerlerinin yeniden inşası başlamış, uluslararası örgütler tarafından gıda ve sağlık paketleri yardımı yapılmaya başlanmıştı. Fakat tüm bu adımlara rağmen İsrail’in savaş uçakları, gece saatlerinde yine Gazze’yi vurdu. Gazze’nin silahlı güçleri Hamas’ın konuşlandığı iki noktayı vuran uçaklar, Zeytun ve Han Yunus semalarında dolaştı. 

Büyük oranda hasar oluştu 

Gazze semalarındaki uçaklardan atılan bombalar, sokaklarda büyük oranda hasarın oluşmasına sebep oldu. Yerel kaynaklardan açıklanan bilgilere göre saldırılar sırasında ölen ya da yaralanan olmadı.  

İsrail ordusu ise Hamas’a ait noktalara saldırı yaptıklarını belirtti. Bunun sebebinin ise dün Gazze’den İsrail’e gönderilen “yangın çıkaran balonlar” olduğu aktarıldı. Hamas güçlerinden ise balonun kendilerine ait olduğuna dair resmi bir açıklama gelmedi. 

Yorumlar (0)