İsrail’in işgalindeki Aksa’da bayram namazı kılındı 

Doğu Kudüs’te bulunan İsraillilerin işgali altındaki Mescid-i Aksa’da bayram namazı kılındı. Binlerce Filistinli namaz kılarken bir o kadarı da İsrail polisine karşı nöbetteydi. 

DÜNYA 13.05.2021, 10:30 14.05.2021, 09:40
İsrail’in işgalindeki Aksa’da bayram namazı kılındı 

Doğu Kudüs’te yaşayan yüz binlerce Filistinli, yılların geleneği olan Mescid-i Aksa’da bayram namazını yaşatmak amacıyla sabah erken saatlerde bölgeye akın etti. Ramazan ayının ilk gününden son gününe kadar İsrail polisinin saldırısına ve işgaline maruz falan Filistinliler ve Mescid-i Aksa, tüm engellemelere rağmen yine buluştu.



Covid-19 salgınına karşın tedbirlere uymadan dip dibe saf tutan 100 binden fazla Müslüman, Harem-i Şerif’te bir araya geldi. Bayram namazının ardından ise İsrail’in saldırılarında şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.



“Canımız sana feda ey Aksa”

Cenaze namazının ardından dağılmayan Filistinliler, Kıble Mescidi ve Kubbetu-s Sahra arasındaki bölgede gösteri düzenledi. Tekbir ve dualarla düzenlenen gösteride cemaat, “özgürlük”, “eşitlik” naraları atarken “Canımız sana feda ey Aksa” söylemlerini de dile getirdi.



Türk bayrağı açıldı

Bayram namazı öncesinde toplanan Filistinlilerin bazıları, alandan ayrılana Türk bayrağını ellerinden bırakmadı. 

Yorumlar (0)