İsrail’in Filistinlilere müdahalesinde yüzlerce kişi yaralandı

İsrail güçlerince, Filistinlilere yapılan sert müdahale sonucunda 158 kişi yaralandı, 1 Filistinli ise yaşamını yitirdi.

DÜNYA 28.07.2021, 09:46 28.07.2021, 16:19
İsrail’in Filistinlilere müdahalesinde yüzlerce kişi yaralandı

İsrail’de Netenyahu hükümetinin değişmesine karşın, Filistinlilerin topraklarında işgaller sürüyor.

Batı Şeria ve Ürdün arasında bulunan Ürdün Vadisi’nin kuzeyindeki Ayn el Hilve bölgesi yakınlarında bir araya gelen Filistinliler, İsrail’in yerleşim politikasına karşı protesto gösterileri yaptı. Filistinli ulusal gruplarla Filistinli Duvar ve Yerleşime Karşı Direniş Komitesi tarafından düzenlenmiş olan protestoya yüzlerce kişi katıldı.

Protestoculara İsrail’den sert müdahale

Göstericiler Filistin bayrakları taşıyarak İsrail’in yerleşim politikasını kınadı. İsrail güçleri ise olay yerinde protestoculara, göz yaşartıcı gaz, biber gazı ve plastik mermi kullanıp müdahale etti.

1 kişi yaşamını yitirdi 158 kişi yara aldı

Filistin Kızılayı’nca yapılan açıklamada, İsrail güçlerinin yaptığı müdahalede 20 tanesi plastik mermi, 92 tanesi göz yaşartıcı gaz, 46 tanesi biber gazı olmak üzere toplamda 158 Filistin vatandaşının yaralandığı kaydedildi.

Yaralıların içinde Kuzey Ürdün ve Tubas Vadisi Valisi Yunus El Assi ve Duvara ve Yerleşimlere Karşı Direniş Komisyonu Başkanı Velid Assaf’ın olduğu ifade edildi.

İsrail askerlerinin Nablus’ta açtığı ateş neticesindeyse 1 Filistinli yaşamını yitirdi.

Yorumlar (0)