İsrail’den yeni yasa dışı konut hazırlığı

Filistin topraklarındaki işgalci girişimlerine devam eden İsrail'de Bennett hükümeti, Batı Şeria'nın farklı bölgelerinde 2 bini aşkın konut inşa edecek. 

DÜNYA 12.08.2021, 10:09 12.08.2021, 14:05
İsrail’den yeni yasa dışı konut hazırlığı

İsrail, Filistin topraklarında yasa dışı bir şekilde yeni konutlar inşa etmeye hazırlanıyor.

2 bin 200 yeni konut

İşgal altında bulunan Batı Şeria'da Tel Aviv hükümeti, Yahudi yerleşimciler için 2 bin 200 konut inşasını onaylamak için gün sayıyor.

İddiaya göre, İsrail Savunma Bakanlığı'na bağlı Sivil Yönetimde Planlama Yüksek Kurulu, gelecek hafta Batı Şeria'nın farklı bölgelerinde 2 bin 200 yeni konut inşasının onayı için toplanacak.

13 Haziran’da İsrail Meclisi'nden güvenoyu alan Bennett hükümeti, kurulduğundan beri ilk defa bu sayıda yasa dışı konut inşasının onayına hazırlanıyor.

Uluslararası hukuka göre yasa dışı

İşgal altında bulunan Batı Şeria’da 250’yi aşkın, Doğu Kudüs'te 13 yasa dışı Yahudi yerleşim birimi yer alıyor. Bu bölgelerde ikamet eden 650 bini aşkın Yahudi yerleşimci, işgal altında yaşamak durumunda kalan Filistinliler için yaşamı biraz daha zor bir hale getiriyor.

İşgal altında bulunan Filistin topraklarında yer alan bütün Yahudi yerleşim birimleri, Uluslararası hukuka göre yasa dışı olarak kabul ediliyor.

Yorumlar (0)