İsrail’den “terör suçları” için idam kararı

İsrail, “terör suçları”ndan yargılamalarda idam cezasını yasal hale getiren tasarıya onay verdi.

DÜNYA 27.02.2023, 09:11 27.02.2023, 17:29
İsrail’den “terör suçları” için idam kararı

İsrail, “terör suçları” için yeni bir karara onay verdi. Konu ile ilgili sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulunan Başbakan Binyamin Netanyahu, "Bakan Itamar Ben-Gvir ile Yasama İşlerinden Sorumlu Bakanlık Komitesi beraberliğinde teröristler adına bir idam cezası yasa tasarısına onay verdik." ifadelerini kullandı.

Filistinlileri içerisine almıyor

"Teröristlerin eylemlerini caydırmak ve ülkenin güvenliğini korumak adına operasyonel, güvenlik ve yasal düzenlemelerde içerisinde olacak şekilde bütün hususlarda karar vermeyi sürdüreceğiz." İfadesinde bulunan Netanyahu, terörle mücadele vurgusu yaptı.

Tasarının, ülkenin meclisinde (Knesset) gerçekleştirilecek üç oylamada sonucunda onaylanarak yasalaşması durumunda, "İsrail vatandaşlarına yönelik terör suçu" işleyen kişilere idam cezası verilebilecek.

İsrail basınında yer alan haberlere göre, söz konu cezaya dair yasa teklifinin yalnızca İsraillilere karşı terör saldırıları adına faaliyette olacağı, Filistinlilere karşı terör saldırılarını ise içerisine almayacağı dikkati çekti.

Yorumlar (0)