İsrail’den Filistin topraklarına ilhak girişimi: Askeri talimat çıkardılar

İsrail, işgal içerisindeki Batı Şeria'nın güneyinde bulunan Yahudi yerleşim bölgelerini genişletmek adına Filistin topraklarının büyük bir bölümüne el konulmasını kabul eden askeri talimatı onayladı.

DÜNYA 17.11.2022, 11:04 18.11.2022, 08:06
İsrail’den Filistin topraklarına ilhak girişimi: Askeri talimat çıkardılar

Yahudi Yerleşim Birimleriyle Mücadele Konseyi Beytüllahim Ofis Müdürü Hasan Bericiyye tarafından yayınlanan yazılı bildiride, Filistin’e ait olan 320 dönümlük bölgenin İsrail yönetimince verilen askeri talimat kararı ile beraber ilhak edileceğini ifade etti.

Yerleşim alanları genişletilecek

Söz konusu bölgeleri açıklayan Bericiyye, Beytüllahim'in güneyinde yer alan Artas, Nahhalin ve El-Hıdır kasabalarını içerisine aldığını dile getirdi. Öte yandan Bericiyye, "Efrat","Elazar" ve "Daniel" yerleşim bölgelerinin genişletilmesi adına söz konusu kasabalara el konulacağını da ifadelerine ekledi.

30 gün içerisinde yürürlüğe girecek

Bericiyye, çıkarılan askeri talimatın, 30 gün içerisinde yürürlüğe sokulacağını ifade etti. İsrailli sivil toplum kuruluşu Peace Now Hareketi tarafından sağlanan verilere göre, Doğu Kudüs içerisinde olmak üzere Batı Şeria'da 140 karakol, 145 büyük yerleşim yeri bulunuyor ve bu bölgelerde takribi 666 bin yerleşimci hayatını sürdürüyor.

Yorumlar (0)