İsrail’den erken seçim kararı! Beşinci kez yapılacak

İsrail Meclisi yeni bir karar alarak erken seçim tarihini geriye çekti. İsrailli milletvekilleri alınan bu karar sonrasında Meclisin çekilmesini de içerisinde bulunduran tasarıyı ikinci ve üçüncü kurulda onayladı.

DÜNYA 30.06.2022, 14:55 30.06.2022, 17:47
İsrail’den erken seçim kararı! Beşinci kez yapılacak

İsrail Hükümeti erken seçim kararını yeniden görüşerek daha da geriye çekti. Seçimin geriye alınmasının sonrasında Meclisin çekilmesini kapsayan tasarıyı milletvekilleri ikinci ve üçüncü görüşmede kabul etti.

Meclisin çekilmesine ret oyu çıkmadı

Hükümet Genel Kurulunda gerçekleştirilen oylamada 92 milletvekilinin oy kullandığı belirlenirken, tasarıya ret oyu veren olmadı.

Meclis tarafından yayınlanan yazılı bildiride, genel seçimlerin 1 Kasım günü gerçekleştirileceği duyuruldu.

Ne olmuştu?

Kurulun erken seçim ile ilgili açıkladığı tarih, daha öncesinde hükümet tarafından da sunulmuş, muhalefet kanadı ise erken seçim günü olarak 25 Ekim'i önermişti.

Erken seçimin tarihinin belirlenmesinden sonra Meclisin çekilmesini kapsayan tasarının Genel Kuruldaki ilk oylaması 28 Haziran günü gerçekleştirilmişti. Muhalefet ve hükümet ikilisinin arasında meydana gelen anlaşmazlık sonucu ikinci ve üçüncü toplantılar iki defa ertelenmişti.

İsrail beşinci kez seçime gidiyor

Kurulun kabul ettiği karar sonrasında İsrail'in 3,5 sene içerisinde beşinci kez genel seçim yapması netleşti.

Netanyahu hükümeti eleştirdi

Diğer bir taraftan eski Başbakan ve sağcı Likud Partisi lideri Binyamin Netanyahu, Kurulda gerçekleştirdiği konuşmada, yönetimi hayat pahalılığı ve yüksek fiyatlardan dolayı suçlamıştı.

Binyamin Netanyahu, "İsrail’i doğru istikamete sokacak" bir yönetim kuracağına dair söz verdi.

Çok partili koalisyon yönetimi erken seçimi onayladı

Meclis’in feshedilmesinin kabul edilmesinden sonra Başbakan Naftali Bennett'in vazifesini Dışişleri Bakanı Yair Lapid'e vermesi bekleniyor.

İsrail’de koalisyon yönetiminin ortaklarından olan Lapid ve Bennett, 20 Haziran gününün akşamı Meclisi geri çekerek erken seçim yapılması kararını verdiklerini açıklamıştı.

Yaptığı açıklamada Bennet, erken seçimde aday olarak çıkmayacağını duyurmuştu.

Yorumlar (0)