İsrail’de 2 yıl içinde dördüncü seçim

İsrail’de, son 2 yıl içinde dördüncü seçim yapılıyor.

DÜNYA 23.03.2021, 09:25 23.03.2021, 16:00
İsrail’de 2 yıl içinde dördüncü seçim

İsrail halkı, alınan erken seçim kararıyla birlikte bugün oylarını kullanmaya başladı.

37 parti yarışıyor

İsrail’de başlayan seçimle beraber 6,3 milyon insan oy kullanmak için sandık başına giderken 37 siyasi partinin yarıştığı seçimin sonucunda 120 sandalyeye sahip meclise girecek milletvekilleri belli olacak.

Koronavirüs salgını sebebiyle alınan ek tedbirler gölgesinde yapılan seçimler ülke saatiyle sabah 07.00’da başladı. Oy verme işlemleri ise aksam 22.00’a dek sürecek. Henüz oy verme işlemlerinin devam ettiği ülkede kesin olmayan sonuçlar yarın belli olacak. 

Netanyahu, oyunu kullandı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve eşi Sara Netanyahu seçim bölgelerinde oylarını kullandılar. Oyunu kulllandıktan sonra açıklama yapan Netanyahu, İsrail'in mutlu bir ülke olduğunu ve ülkede demokrasi festivalinin yaşandığını söyledi.

Hakkında birçok yolsuzluk davası bulunan İsrail’in mevcut Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun partisi gelen bilgilere göre seçim yarışını önde gidiyor. Ayrıca bu seçim Netenyahu’nun geleceği açısından da ayrı bir önem taşıyor.

Koalisyon bekleniyor

Seçim barajının 3,25 olduğu İsrail’de, kamuoyunda ki yorumlara göre 37 partinin yarıştığı seçimden 13’ünün mecliste sandalye sahibi olması bekleniyor.

Ülkede yapılan kamuoyu araştırmalarında seçimden hiçbir partinin tek başına zaferle çıkamayacağı ifade edilirken olası bir koalisyonun oluşarak hükümeti kuracağı ihtimalinin daha ağır bastığı aktarılıyor.

Yorumlar (0)