İsrail zulmüne boykot çağrısı!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ülkenin en çok izlenen kanalında gösterime giren ve İsrailliler ile Filistinliler arasındaki olayları konu edinen diziyi topa tuttu.  

DÜNYA 02.09.2019, 17:03 07.11.2019, 12:19
İsrail zulmüne boykot çağrısı!

İsrail'in yolsuzluk, rüşvet ve görevi suistimal gibi birçok konuda suçlanan ve hakkında soruşturma yürütülen Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail'in en fazla izlenen kanallarından biri olan Kanal 12'de yayınlanan diziye karşı halkı boykota çağırdı. Kanal 12'nin yaptığına şaşırmadığını söyleyen Netanyahu, her gün kendisine iftira atıldığını da iddia etti.

Facebook'tan boykota çağırdı

Dizinin Yahudi karşıtı olduğunu ve Yahudilere iftira atıldığını iddia eden Netanyahu, Filistin tarafından düzenlenen saldırılar nedeniyle sevdiklerini kaybetmiş birçok Yahudi ailenin karşıtlığına işaret ederek, Bizim Çocuklarımız (Our Boys) adlı dizi için Facebook hesabından boykot çağrısında bulundu.

Netanyahu kanalı 'Ebu Hudeyr cinayeti'ni tek taraflı vermekle suçladı

Bizim Çocuklarımız adlı dizide en çok tepki çeken ve Netanyahu'yu boykot çağrısına iten olaysa yaşanmış olan Muhammed Hüseyin Ebu Hudeyr cinayetiydi. Kudüs'te yaşayan 17 yaşındaki genç, 2014 yılında birkaç marjinal Yahudi tarafından kaçırılmış ve benzin içirildikten sonra diri diri ateşe verilmişti.

Ebu Hudeyr cinayetini hatırlayalım

Henüz 17 yaşındaki bir genç olan Muhammed Hüseyin Ebu Hudeyr, Kudüs'te yaşıyordu. 2014 yılının yazında bir sabah camiye gitmek için evden çıkmıştı. İsrailli marjinal Yahudiler tarafından kaçırılan genç, bir arabaya zorla bindirilmiş ve kayıplara karışmıştı. Birkaç günlük sürenin ardından aramalarını ormanlık alana yoğunlaştıran polis, gencin cansız bedenine burada rastlamıştı.Benzin içirilip canlı canlı yakılan gencin otopsi raporunda, yakıldıktan sonra da isi soluduğuna dair bulgulara rastlanmıştı.    

Our Boys dizisinin konusu ne?

Tawfik Abu Wael, Joseph Cedar ve Hagai Levi adlı İsrailli üç yönetmenin yarattığı drama türündeki mini dizide, 10 bölüm yer alıyor. İsrail ile Filistin arasında yaşanmış olayları konu edinen dizi, Hamas'ın kaçırdığı 3 Yahudi gencin İsrailli otoriteleri şoke etmesini ve sarsmasını anlatıyor. Olayın karşılıklı bir olaylar zincirine dönüşüp bir nevi kan davasına evrilmesi ve Ebu Hudeyr olayının da bunun bir yansıması olduğu belirtiliyor. Hagai Levi, Joseph Cedar ve Tawfik Abu-Wael, bu olaylar zincirinin Yahudi ve Arapların hayatını tamamen değiştirdiğini düşünüyor.

Yorumlar (0)