İsrail yine Mescid-i Aksa'yı hedef aldı

İsrail güvenlik güçleri, işgal altında bulunan Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesine bağlı Şam Kapısı'nda bir araya gelen Filistinlileri dağıtmak için yine ses bombası kullandı.

DÜNYA 09.05.2021, 00:44 09.05.2021, 16:36
İsrail yine Mescid-i Aksa'yı hedef aldı

Çok sayıda Filistinli, Kadir Gecesi sebebi ile ziyaret ettikleri Mescid-i Aksa'da teravih namazını eda ettikten sonra Şam Kapısı'nda bir araya geldi.

Yine polis şiddeti

Bölgede tansiyonun yükselmesi üzerine İsrail kolluk güçleri, Şam Kapısı önündeki oturma bölgesinde bulunan Filistinlilere ses bombalarıyla müdahalede bulundu.

İsrail polisi, ardından da Şam Kapısı yakınındaki caddede bir araya gelen Filistinlilere toplumsal olaylara müdahalede bulunulan araçla tazyikli su sıktı.

Bölgede gergin ortam devam ediyor.

53 kişi yaralandı

Filistin Kızılayı, Kudüs ve etrafında İsrail polisi ile Filistinli gruplar arasında meydana gelen arbedede 53 kişinin yaralandığını duyurdu.

İşgal altında bulunan Doğu Kudüs'e bağlı Şeyh Cerrah Mahallesi'nde ikamet eden Filistinlilere zorunlu göç tehdidi sebebi ile gergin günler devam ediyor. Öte yandan, İsrail polisinin Mescid-i Aksa’daki sert müdahaleleri de kutsal şehirdeki gerilimi yükseltiyor.

Ne olmuştu?

İsrail polisi, dün akşam teravih namazı esnasında Mescid-i Aksa'daki cemaate plastik mermi ve ses bombalarıyla müdahalede bulunmuştu. Filistin Kızılayı, İsrail kolluk güçlerinin müdahalesi sebebi ile 205 kişinin yaralandığını duyurmuştu.



Yorumlar (0)