İsrail Üniversitesinden Türk donanmasına övgü: “Doğu Akdeniz’in en büyük gücü” 

İsrail Hayfa Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmada, “Türkiye’nin deniz gücünün arttığı ve bunun ilerleyen dönemlerde İsrail için tehdit oluşturacağı” belirtildi. Araştırmacılar, Türkiye’nin “ciddiye alınması” gerektiğini ifade etti. 

DÜNYA 17.04.2021, 11:02 18.04.2021, 10:20
İsrail Üniversitesinden Türk donanmasına övgü: “Doğu Akdeniz’in en büyük gücü” 

İsrail Hayfa Üniversitesinde bulunan Siyasi ve Stratejik Araştırmalar Merkezi, Türkiye hakkında bir araştırmaya imza attı. Ocak 2021’de yayınlandığı ortaya çıkan araştırmanın sonuçları, Türkiye için oldukça gurur verici.

“Türk donanması, oldukça güçlü”



Türk donanmasını gücünü, özellikle de Doğu Akdeniz’de sağladığı üstünlüğü ifade eden araştırma sonuçlarına göre “Doğu Akdeniz’in en güçlü donanması Türkiye’nin”.

Araştırma kapsamında ölçülen “son 20 senede Türk donanmasının gelişiminin”, Türk Deniz Kuvvetlerindeki değişiklik ve stratejilerin sonucu olduğu belirtildi.

“Türkiye’yi ciddiye alın”



Türkiye’nin deniz gücünün son zamanlarda hızla arttığını ve bunun da İsrail için gelecek yıllarda “potansiyel tehdit” oluşturacağını aktaran araştırmada bu konu ile ilgili pek çok tartışma da yer alıyor.

Hayfa Üniversitesinin, sonuçlara göre, Tel Aviv yönetimini uyardığı ve “Türkiye’ye karşı dikkatli olun” dediği de ajanslara yansıyan bir diğer ayrıntı. 

Ankara’nın, 6 denizaltı ile birlikte filosunu güçlendireceği ve böylelikle toplamda 14 denizaltı olacağını belirten araştırma, bu durumun, İsrail’e karşı üstünlük kazandıracağını öne sürdü.

Yorumlar (0)