İsrail, Sisi'yi endişelendirdi: "Türkiye, Mısır'ı kuşatacak"

İsrail'de bulunan araştırma merkezlerinden biri, Türkiye'nin Mısır'ı kuşatmayı hedeflediğini bildirdi. 

DÜNYA 09.09.2020, 09:34 09.09.2020, 09:44
İsrail, Sisi'yi endişelendirdi: "Türkiye, Mısır'ı kuşatacak"

Türkiye, Doğu Akdeniz'de sondaj faaliyetlerini yürütmeye devam ediyor. 

Yunanistan başta olmak üzere bazı ülkelerden gelen tehdit niteliğindeki açıklamalara rağmen, Türkiye Doğu Akdeniz'deki dengeleri değiştiriyor.

Türkiye'nin söz konusu bölgedeki haklı faaliyetlerine devam edeceğini söylemesi, dünya gündemindeki yerini koruyor. 

İsrail'in önemli araştırma merkezlerinden biri olan Besa Center, Mısır'ın darbeyle göreve gelen cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi'yi korkuttu. 

Söz konusu araştırma merkezi, Türkiye'nin Mısır'ı kuşatmayı hedeflediğini iddia etti.

Araştırma merkezinin yayınladığı bir yazıda, Türkiye'nin Somali, Etiyopya ve Libya üzerinden Mısır'ı kuşatma çabasında olduğu kaydedildi.  Yazının başlığında, "Türkiye'nin gerçek hedefinin Mısır olduğu" ifade edildi.

Öte yandan, Türkiye'nin Lübnan ile turizme canlılık kazandırmak amacıyla 2012 senesinden beri direkt feribot seferleri düzenlediği bildirildi.

Lübnan'ın önceden Osmanlı toprağı olduğu hatırlatılan yazıda, söz konusu ülkenin bu nedenle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın savunma hattına uygun olduğu belirtildi. 

Yazıda, Türkiye'nin deniz stratejisini kullanarak Ortadoğu ve Akdeniz üzerinde hâkimiyet kurmaya çalıştığı iddia edildi.

Türkiye'nin ayrıca, en önemli ticaret yollarına ulaşmaya ya da söz konusu ticaret yolları üzerinde tamamen kontrol sağlamaya çalıştığı belirtildi. 

Yorumlar (0)