İsrail şimdi de Filistinlilerin mezarlarını bombaladı!

İsrail Gazze Şeridi’ne 11 gün boyunca yaptığı hava saldırılarından sonra şimdi ise Filistinlilerin mezarlarını bombaladı. Mezarlıklara düzenlenen saldırılarda 200 mezar bütünüyle zarar gördü.

DÜNYA 15.06.2021, 11:40 16.06.2021, 09:44
İsrail şimdi de Filistinlilerin mezarlarını bombaladı!

Gazze Şeridi’ne İsrail tarafından düzenlenmiş olan saldırılarda sivil yerleşim alanlarının yanında kabristanlar da hedef alındı.
İsrail’in abluka altıda bulunan Gazze Şeridi’ne 10 Mayıs tarihinde başlatmış olduğu saldırılar Hamas’la varılan ateşkes ile 21 Mayıs tarihinde sonlandı.

İsrail saldırılarında 254 kişi yaşamını yitirdi

11 gün devam eden saldırılarda 39’u kadın 66’sı çocuk olmak üzere toplamda 254 Filistinli yaşamını yitirdi, 1948 kişi yaralandı, binlerce binaysa yıkıldı veyahut kullanılamaz duruma geldi.

Mezarlıklar bombalandı

İsrail kadın, çocuk, genç yaşlı ayırt etmeksizin yaptığı saldırılarıyla yetinmeyip şimdi ise mezarlıkları bombaladı.

Yapılan saldırılarda kimi mezarlar yıkıldı, kimi naaşlar kayboldu, bazı mezarlıklarda ise büyük çukurlar meydana geldi.

Hava saldırılarının bitmesi sonrası bombalanmış olan yerlere yakınlarını defneden kişiler kabristanlara giderek zarar alan mezarları onarmaya çalıştı. Etrafa saçılmış olan naaşları alarak başka yerlere defnedenler de oldu.

200 mezar bütünüyle zarar gördü

Gazze’de bakanlıkça yapılan açıklamada 6 mezarlığın bombalandığı kaydedildi.

Hedef alınan Tuveynisi Kabristanı Bekçisi Nasrallah 200 mezarın bütünüyle zarar gördüğünü onlarca mezarın ise kısmen zarar gördüğünü söyledi.

Yorumlar (0)