İsrail Savunma Bakanı: Harekete geçmeliyiz

İsrail Savunma Bakanı Gallant, bölgede İsrail'e yönelik olarak artan tehditler olduğunu ve bu tehditlere karşı koymak için harekete geçilmesi gerektiğini kaydetti. Bakan Gallant'ın, bahse konu açıklamayı, İsrail ile Hizbullah ve İran arasında karşılıklı tehditlerin artış gösterdiği bir dönemde yapması dikkatlerden kaçmadı.

DÜNYA 02.06.2023, 01:31
İsrail Savunma Bakanı: Harekete geçmeliyiz

İsrail basınında yer bulan habere göre, Yoav Gallant, subaylar için gerçekleştirilen bir merasime iştirak etti.

Gallant, merasimde gerçekleştirdiği konuşmada, "Devletimizin karşı karşıya olduğu tehlikeler gitgide artıyor ve ülkemizin birliğini özellikle de Yahudilerin geleceğini korumak için üzerimize düşen her görevi harfiyen yerine getirmemiz istenebilir." diye konuştu.

Zorlukların büyük, görevlerin ağır ve kendilerini içinde buldukları gerçekliğin ise karmaşık olduğunu dile getiren Gallant, İsrail devleti, ordusu ve bütün güvenlik servislerinin bugün ve gelecekte İsrail'in güvenliğini temin etmek için neler yapılması gerektiğini bileceğini ifade etti.


(Gallant)

Hizbullah liderinden İsrail'e gözdağı

Bakan Gallant'ın, bahse konu açıklamayı, İsrail ile Hizbullah ve İran arasında karşılıklı tehditlerin artış gösterdiği bir dönemde yapması dikkatlerden kaçmadı. 

Hizbullah'ın lideri Hasan Nasrallah, İsrail'in, Lübnan'ın güney bölgelerinden çekilmesinin 23'üncü yıl dönümü sebebiyle 25 Mayıs tarihinde gerçekleştirdiği konuşmada, 'İsrail'in büyük bir savaşa yol açacak bir hata yapması halinde uçuruma doğru sürükleneceğini ve yok olacağını' belirtmişti. 

İsrail’in eski AMAN (Askeri İstihbarat Dairesi) Başkanı Amos Yadlin ise dün gerçekleştirdiği açıklamada, İran'ın, üç ila beş nükleer bomba üretmek için yetecek kadar uranyuma sahip olduğunu iddia etmişti. İsrail'in Suriye'deki İran hedeflerini hedef alan hava saldırılarına dikkat çeken Yadlin, söz konusu saldırıların 'İran'ın Suriye'de yerleşme gayretlerini büyük oranda engellediğini' ileri sürmüştü.


(Nasrallah)

Yorumlar (0)