İsrail, Rusya - Ukrayna krizinde tarafını seçti: "Savaş çıkarsa..."

İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, “Ukrayna ile Rusya arasında savaş yaşanırsa ABD'nin yanında olacağız." açıklamasını yaptı.

DÜNYA 21.02.2022, 12:22 22.02.2022, 17:02
İsrail, Rusya - Ukrayna krizinde tarafını seçti: "Savaş çıkarsa..."

Dışişleri Bakanı Lapid, yerel bir televizyona gündemdeki konularla ilgili açıklamalar yaptı.

“İşgal ihtimaline hazırlanıyoruz”

Lapid, Ukrayna’nın Rusya tarafından işgal edilme olasılığının ABD'nin açıklamalarından daha düşük olduğunu tahmin ettiklerini belirten Lapid, buna rağmen söz konusu duruma hazırlandıklarını ifade etti.

Rusya ile ilişkileri korumaya dikkat ettiklerini ifade eden Lapid, ancak olası bir savaş ihtimalinde müttefikleri ABD'nin yanında olacaklarını kaydetti. 

Lapid, Rusya'ya uygulanacak olan yaptırımlara İsrail'in de katılması olasılığına yönelik "Rusya ile iyi ilişkileri ve güvenlik koordinasyonunu korumaya istekliyiz fakat bunu değerlendirmemiz lazım." açıklamasını yaptı.

İsrail hükümetinin, Ukrayna ve Rusya’daki Yahudi nüfusunu önemsediğine vurgu yapan Lapid, bunun öneminin İsrail yönetiminin karar mekanizmasında bulunduğunu aktardı.

"Durumumuz bir düzeye kadar Baltık devletlerine benziyor." sözlerini kullanan Lapid, Rusya'nın Suriye'deki çıkarları ve varlığına dikkat çekerek "Bizim bütün gaye ve amaçlar için Rusya ile ve Suriye ile sınırlarımız mevcut." sözlerini kullandı.

Yorumlar (0)