İsrail, Ramazan dinlemiyor: Yine teravih namazından çıkanlara saldırdı

İsrail askerlerinin teravih namazından çıkan Filistinlilere saldırması sonucu dün gece Kudüs’te hareketli saatler yaşandı.

DÜNYA 25.04.2021, 09:23 25.04.2021, 17:55
İsrail, Ramazan dinlemiyor: Yine teravih namazından çıkanlara saldırdı

Mescid-i Aksa’da teravih namazını kılan Filistinlilere İsrail güçleri tarafından saldırı düzenlenmesine Filistinlilerde karşılık verince çatışma çıktı.

Çatışmalarda 12 kişi yaralandı

Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinde ki İsrail işgali altındaki bulunan Mescid-i Aksa'da namaz kılan Filistinlilere yönelik İsrail kuvvetlerinin düşmanca saldırıları devam ediyor.

Yaşanan çatışmaya ilişkin açıklamada bulunan Filistin Kızılay Derneği, namaz sonrası evlerine dönmekte olan sivillere İsrail güçlerince saldırıda bulunulduğu, yapılan saldırılara Filistinlilerinde karşılık vermesiyle şehrin birçok bölgesinde çatışmalar meydana geldiğini bildirdi.

Kudüs'ün Bab Al-Sahira ve Silwan gibi çeşitli bölgeleri ile Kalandia kontrol noktası çevresinde yaşanan çatışmalarda 12 Filistinli sivilin yaralandığını kaydedildi.

100 Filistinli tutuklandı

Ramazan ayının başlamasından itibaren çıkan olaylar sebebiyle 100 Filistinli sivilin İsrail askerleri tarafından tutuklandığını aktaran Filistinli kaynaklar, sivillere göz yaşartıcı gaz ile müdahale edildiğini açıkladı.

Öte yandan Ramazan ayı başlangıcından itibaren teravih namazı için Mescid-i Aksa'ya giden Filistinlilere göz açtırmayan İsrail güçleri, geçtiğimiz Perşembe günü de yine namaz çıkışında yaptığı saldırılarla en az 105 sivilin yaralanmasına yol açmıştı.
 

Yorumlar (0)