İsrail polisinden gerekçesiz gözaltı!

İsrail polisi, Doğu Kudüs’te bazı mahallelere baskın yaptı. Baskında 17 Filistinlinin gözaltına alındığı bildirildi.

DÜNYA 01.06.2019, 18:18 16.06.2022, 02:41

Kudüslü Esir Aileleri Komitesi Başkanı Emced Ebu Asab, İsrail polisinin sabah saatlerinden itibaren Kudüs’ün belde ve mahallelerine gerçekleştirdiği baskınlarda 17 Filistinli gencin gözaltına alındığını aktardı.

KUDÜS'ÜN İŞGALİNİN 52. YILDÖNÜMÜ YARIN!

Gözaltıların gerekçesiz olduğunu dile getiren Ebu Asab, gençlerin, yarın düzenlenmesi beklenen Kudüs’ün işgalinin 52’inci yıl dönümü kutlamalarının güvenliğini sağlamak amacıyla şüphe üzerine gözaltına aldığını belirtti.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te sık sık evlere baskın gerçekleştiren İsrail güçleri, çeşitli iddialarla Filistinlileri gözaltına alıyor.

Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te sıradan hale gelen gözaltıların ardından aralarında kadın ve çocukların da yer aldığı Filistinlilerden bazıları günlerce gözaltı merkezlerinde tutuluyor.

TUTUKLULUK SÜRESİ 5 YILA KADAR ÇIKABİLİYOR

Filistin resmi kaynaklarına göre, İsrail hapishanelerinde 500'e yakını idari tutuklu, 230'u çocuk olmak üzere 5 bin 700 Filistinli bulunuyor.

İsrail'de tutuklunun, "İsrail'in güvenliği için tehlike teşkil ettiğine" karar verilmesi durumunda askeri hakim, suç isnadında bile bulunmadan tutukluluk süresini 5 yıla kadar uzatabiliyor.

Yorumlar (0)