İsrail polisi Mescid-i Aksa'yı bastı

İsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa'ya baskın gerçekleştirdi.

DÜNYA 24.01.2020, 09:51
İsrail polisi Mescid-i Aksa'yı bastı

Görgü şahitlerinden edinilen bilgilere göre, İsrail polisi, Kudüs'teki kutsal mekanlara yönelik İsrail'in ihlallerine dikkati çekmek için sabah namazını Mescid-i Aksa'da kılan Filistinlileri, Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyerek zorla dışarı çıkardı.

Filistinliler, polisin müdahalesine tekbir getirip sloganlar atarak karşılık verirken İsrail polisinin "Kudüs'teki kutsal mekanlara yönelik İsrail'in ihlallerine dikkati çekmek için" yapılan organizasyonu pervasızca basması, meydan okuma olarak değerlendirildi.

Diğer taraftan Doğu Kudüs'teki Vadi Hilve Bilgi Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, İsrail polisinin, sabah saatlerinde Kudüs'ün çeşitli bölgelerinde 13 Filistinliyi gözaltına aldığı bildirildi. 

İsrail'in 1967 yılında işgal ettiği Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa, Müslümanların ilk kıblesi olma özelliğini ve önemini taşıyor.

Yahudiler, içinde Kıble Mescidi ile Kubbetu's Sahra Camii'nin yanı sıra müze, medreseler ve büyük avlunun yer aldığı Mescid-i Aksa Külliyesi altında, sözde Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduğu iddiasıyla kazı çalışmaları yapıyor ve Mescid-i Aksa'da kendilerinin de ibadet etme haklarının bulunduğunu savunuyor.

Yorumlar (0)